ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα τέσσερα φυτά που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις κατσαρίδες

Δείτε ποια είναι και «τρέξτε» να τα προμηθευτείτε

Τα τέσσερα φυτά που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις κατσαρίδες

Υπάρχουν τέσσερα συγκεκριμένα φυτά τα οποία θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας.

Η αλήθεια είναι ότι οι κατσαρίδες τείνουν να έλκονται από την υγρασία, την τροφή και το καταφύγιο που παρέχουν ορισμένα φυτά ή το χώμα τους.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φυτά που χρειάζονται πολύ νερό και σκιά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά είδη φυτών που μπορούν να απωθήσουν φυσικά τις κατσαρίδες ή άλλα παράσιτα.

Για διάφορους λόγους, αυτοί οι 4 τύποι φυτών είναι στην πραγματικότητα αρκετά επιτυχημένοι στο να διώχνουν τις κατσαρίδες.

Μέντα

Ναι, τη χρησιμοποιείς για να φτιάξεις mojito, αλλά η μέντα έχει κι αυτό το εξαιρετικά δυνατό άρωμα που είναι απωθητικό για τις κατσαρίδες.

Για την ακρίβεια, το άρωμα της μέντας απωθεί τις κατσαρίδες καθώς και τα σκαθάρια, ακόμα και τους ψύλλους. Μπορείς να τη φυτέψεις σε εξωτερικούς χώρους, σε γλάστρα μέσα στο σπίτι, είτε να χρησιμοποιείς το αιθέριο έλαιο μέντας.

Τοξόδεντρο (Osage Orange)

Ίσως το βλέπεις πρώτη φορά, ίσως όχι. Το τοξόδεντρο, είναι ένα μικρό δέντρο ή μεγάλος θάμνος που συνήθως μεγαλώνει περίπου 8 έως 15 μέτρα.

Αυτό το δέντρο παράγει μερικούς αρκετά ασυνήθιστους μεγάλους καρπούς, οι χημικές ουσίες των οποίων φημίζονται για το ότι απωθούν τα παράσιτα. Το πορτοκάλι Osage είναι γνωστό για το ότι απωθεί τις κατσαρίδες και πολλά άλλα έντομα όπως μύγες.

Χρυσάνθεμο

Αποδεικνύεται ότι τα χρυσάνθεμα δεν είναι απλώς όμορφα φυτά. Τα υπέροχα και αρωματικά άνθη τους, περιέχουν πυρεθρίνες που είναι μια φυσική εντομοαπωθητική ουσία και γνωστή για το ότι καταπολεμά όχι μόνο κατσαρίδες αλλά και κουνούπια, μυρμήγκια, ψύλλους και πολλά άλλα παράσιτα.

Ωστόσο, αυτή η χημική ουσία που βρίσκεται στα χρυσάνθεμα, είναι τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται.

Γατόχορτο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γατόχορτο είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες καθώς και για μυρμήγκια ή σκαθάρια. Η επιτυχία του, έγκειται στη χημική ουσία nepetalactonem (νεπεταλακτονη) που περιέχει. Αυτό το φυτό, έχει επίσης χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και υψηλές απαιτήσεις στον ήλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.