ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θεσσαλία: Έθαψαν ζωντανά αιγοπρόβατα που νοσούσαν από πανώλη! (φωτό)

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων

Θεσσαλία: Έθαψαν ζωντανά αιγοπρόβατα που νοσούσαν από πανώλη! (φωτό)

Την άμεση αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας προκάλεσαν οι εικόνες που έδειχναν αιγοπρόβατα να έχουν ταφεί ζωντανά, καθώς αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων, ενώ σήμερα το πρωί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η καταγγελία η οποία έγινε και οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν τη θανάτωση του κοπαδιού που ήταν το πρώτο στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα πανώλης, δηλαδή σε κτηνοτροφική μονάδα στο καστράκι Καλαμπάκας.

Φαίνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, γιατί μιλήσαμε και με τη δικηγόρο του κτηνοτρόφου, του ιδιοκτήτη του κοπαδιού, τα ζώα αναισθητοποιήθηκαν και χωρίς να θανατωθούν θάφτηκαν.

Όπως ρωτήσαμε τον κ. Κουρέτα, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τι ακριβώς έγινε, γιατί δεν υπήρχαν αρμόδιοι της κτηνιατρική, μας είπε ότι όλα αυτά θα τα δει ο εισαγγελέας.

Το ρεπορτάζ πάντως λέει ότι δεν ήταν παρόντες όσοι έπρεπε να ήταν, όσον αφορά τους κτηνιάτρους, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται εκεί και να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι, είναι εντατικοί, τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα, καθώς αργά το μεσημέρι αναμένεται ανακοίνωση νέων αποτελεσμάτων, δείχνει πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, κάτι που σύμφωνα με τους αρμοδίους, σημαίνει ότι δεν τους έχει ξεφύγει η νόσος προς το παρόν και αυτός είναι ο στόχος, να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η εξάπλωση της νόσου».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε:

«Όσον αφορά το χθεσινό γεγονός για την καταγγελία που είχαμε για το ότι υπήρχαν κατά τη διάρκεια της ταφής, ζώα που ήταν ζωντανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εγώ είδα φωτογραφίες και για αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, γιαυτό και αντικατέστησα τον προϊστάμενο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων και κατέθεσα το πρωί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για να γίνει έρευνα, για οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες γιατί το αδίκημα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί να αντιμετωπίσει τις ποινές που προβλέπει ο νόμος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.