Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας της 39χρονης ερπετολόγου που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετά από δάγκωμα οχιάς, αφού έπαθε αναφυλακτικό σοκ και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η οχιά εντοπίστηκε σε αυλή σχολείου στη Θεσσαλονίκη από έναν άνδρα που έκανε εργασίες καθαρισμού. Άμεσα κλήθηκε η πυροσβεστική αλλά και η 39χρονη ερπετολόγος. Στην προσπάθειά της να απομακρύνει το φίδι, αυτό τη δάγκωσε.

">

Η 39χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη από την περασμένη Παρασκευή (26.5.2023) σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση, όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του MEGA σήμερα το πρωί.

«Ήταν η κακιά στιγμή, πραγματικά. Ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε», δήλωσε ο εθελοντής περίθαλψης ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης. Ο ίδιος εξήγησε ότι αρχικά, οι ειδικοί πάντα ζητάνε φωτογραφία του ζώου για να διαπιστωθεί τι είναι.

«Αν είναι οχιά τότε δεν επιχειρούμε», εξήγησε ο κ. Γερονυμάκης και συμπλήρωσε ότι οι ειδικοί πάντα φοράνε διπλά γάντια για να προστατευτούν, ενώ έχουν μαζί τους πάντα ένα ειδικό εργαλείο για να απομακρύνουν με ασφάλεια το ζώο.

Τι να προσέχουμε αν δούμε φίδι

Από τη μεριά του, ο υπεύθυνος περίθαλψης ζώων της «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, έδωσε μερικές συμβουλές για το τι να κάνουμε σε περίπτωση που εντοπίσουμε φίδι, τονίζοντας ότι γενικά αποφεύγουμε να έρθουμε σε επαφή με κανένα ζώο, αν δεν έχουμε γνώση επί του θέματος ή δεν έχουμε πάρει συμβουλές ειδικού.

Ιδιαίτερα, συνίσταται να μην ασχοληθούμε καθόλου εάν δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα και γνώσεις για να το απομακρύνουμε. Ακόμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να υπολογίσουμε την οικολογία του ζώου και να δούμε πως συμπεριφέρεται.

Εκείνο που προέχει είναι να θέσουμε σε προτεραιότητα τη δική μας ασφάλεια, καθώς και των γύρω μας, ενώ θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως όλα τα ζώα έχουν μηχανισμούς άμυνας που πρέπει να τους γνωρίζουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!