ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Τι θα συμβεί αν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητο σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Μόλις ο κεραυνός χτυπήσει το μέταλλο, υπάρχει ενδεχόμενο να εξοστρακιστεί και να μας τραυματίσει

Τι θα συμβεί αν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητο σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Η υψηλή συχνότητα πτώσης κεραυνών θα αποτελέσει ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας. 

Οφείλουμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευθούμε εν μέσω μιας καταιγίδας, ακόμα κι αν δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταφύγουμε στο εσωτερικό κάποιου κτιρίου.

Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτήν την περίπτωση είναι αν κάποιο όχημα, όπως το αυτοκίνητό μας, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πρόχειρο καταφύγιο που θα μας προσφέρει την απαραίτητη προστασία έως ότου κοπάσει η καταιγίδα.

Η απάντηση είναι καταφατική, μιας και το αυτοκίνητό μας, παρότι αποτελείται από μέταλλο, παρέχει τη στοιχειώδη προστασία από την πτώση ενός κεραυνού.

Το μέταλλο είναι ένας εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού και η τάση που δημιουργείται είναι τεράστια.

Ευτυχώς, υπάρχει το “Κλουβί Φαραντέι” που “ελέγχει” τον ηλεκτρισμό και μας προστατεύει. Παίρνει δηλαδή του φορτίο του κεραυνού και το διοχετεύει στο έδαφος. Το αυτοκίνητο φέρει χαρακτηριστικά κλουβιού Φαραντέι, με αποτέλεσμα να προστατεύονται όλοι οι επιβάτες του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιβάτες του αυτοκίνητου δεν θα τραυματιστούν, αλλά πιθανότατα θα υποστεί ζημιά το αυτοκίνητο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων για το αυτοκίνητο, το μόνο που θα καταστραφεί είναι το βερνίκι της βαφής, οπότε σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες επισκευές.

Επίσης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για έναν άνθρωπο να βρίσκεται δίπλα από ένα αυτοκίνητο κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας.

Μόλις ο κεραυνός χτυπήσει το μέταλλο, υπάρχει ενδεχόμενο να εξοστρακιστεί και να μας τραυματίσει, ακόμα και θανάσιμα.

Επομένως, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι με το που ξεκινήσει η καταιγίδα να μπούμε μέσα στο αυτοκίνητο και να μην καθόμαστε δίπλα του.

Μια ακόμα συμβουλή των ειδικών είναι να αποφεύγουμε την επαφή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με μεταλλικά τμήματα του πλαισίου ή του αμαξώματος, ώστε το ηλεκτρικό φορτίο που θα αναπτυχθεί να μην μας κεραυνοβολήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμηθείτε ότι αν η ορατότητα είναι περιορισμένη, τότε είναι καλύτερα να ακινητοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.