Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας που υπάρχουν ήδη στον Παγασητικό μεταξύ των οποίων δελφίνια, φώκιες, χελώνες και περιστασιακά καρχαρίες αν δεν τα περισυλλέξουν εγκαίρως.
Τεράστια οικολογική καταστροφή, αφόρητη δυσοσμία, ανησυχία για τη δημόσια υγεία, ευθύνες «μπαλάκι» και πλήγμα στον τουρισμό.
H κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια να κάνουν τον γύρο του κόσμου εκτός από το αποτύπωμα που αφήνουν στο περιβάλλον έχουν και μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο.
Από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί τουριστικά και ιστιοπλοϊκά σκάφη, με τους επιχειρηματίες να εκφράσουν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.
Τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας
Μέχρι στιγμής, έχουν περισυλλεχθεί πάνω από 160 τόνοι νεκρών ψαριών, την ώρα που ειδικοί κρούουν το «καμπανάκι» για ενδεχόμενους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Δεύτερο πλέγμα στον Ξηριά
Ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου από τα νεκρά ψάρια συνεχίζεται.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος που επιχειρεί στο λιμάνι του Βόλου, ένα στην έξοδο του Ξηριά και δυο στις Αλυκές, όπως επίσης και 7 αλιευτικά.
Στο μεταξύ επιχείρηση τοποθέτησης και δεύτερου πλέγματος στήθηκε σήμερα το πρωί στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό για τη συγκράτηση των νεκρών ψαριών που πλέον εκτείνονται σε μία απόσταση 150-200 μέτρα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Με το δεύτερο πλέγμα θα συγκρατηθούν οι τεράστιες ποσότητες των νεκρών ψαριών, που θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο πρώτο που τοποθετήθηκε καθώς εκείνο δέχεται μεγάλη πίεση. Τα ψάρια δεν περνούν πλέον προς το λιμάνι του Βόλου, έτσι ώστε η επιχείρηση συλλογής των ψαριών που ήδη βρισκόταν μέσα στο λιμάνι να διευκολυνθεί.