ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βόρειο Σέλας: Μπορεί να εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Έτσι αναφέρεται στην ανάρτησή του Forecast Weather Greece, στο Facebook

Βόρειο Σέλας: Μπορεί να εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή 5/11 εμφανίστηκε στην Ελλάδα το Βόρειο Σέλας, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και πιθανόν να το ξαναδούμε την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Αυτό αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook το Forecast Weather Greece, για το «Βόρειο Σέλας» της Ελλάδας, το οποίο ήταν ορατό από τις Σέρρες, τη Θράκη ακόμα και από περιοχές της Θεσσαλονίκης κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δικό μας «Βόρειο Σέλας» είχε κόκκινο χρώμα λόγω της μεγάλης απόστασης της Ελλάδας από τους πόλους της Γης.

«Προφανώς αυτό που έγινε χθες στην Ευρώπη ήταν ένα φαινόμενο εξαιρετικών διαστάσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γεωμαγνητικές καταιγίδες αναμένεται να προκαλέσουν παρόμοια γεγονότα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα η πιο ισχυρή να σημειωθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου», αναφέρει το Forecast Weather Greece στο Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σέλας ονομάζεται το εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και συνήθως εμφανίζεται στους Πόλους της Γης. Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο Πόλο αποκαλείται Βόρειο Σέλας, ενώ το αντίστοιχο ισχύει στον Νότιο Πόλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.