ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Χανιά: Σάλος για το σούβλισμα ταύρου σε χωριό για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις

Χανιά: Σάλος για το σούβλισμα ταύρου σε χωριό για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Αντιδράσεις προκάλεσε το σούβλισμα ταύρου για πρώτη φορά από τον πολιτιστικό σύλλογο Καλουδιανών που διοργάνωσε κρητικό πανηγύρι εχθές Κυριακή, παραμονή της πεντηκοστής και της εορτής του Αγ. Πνεύματος.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, εδώ και αρκετές μέρες, απ’ όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές αφίσες, είχαν προκληθεί αντιδράσεις στα social media, με αναρτήσεις και σχόλια χρηστών που έκαναν λόγο για βαρβαρότητες.

Παρά τις σχετικές αντιδράσεις, από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένους πολίτες, ο ταύρος, βάρους 215 κιλών πήρε από νωρίς εχθές το πρωί θέση στη σούβλα στην πλατεία του χωριού και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Δείτε παρακάτω τις οργισμένες αναρτήσεις από φιλοζωικές οργανώσεις της Κρήτης:

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων:

«Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανα Κισσάμου

Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμενο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικα “εθιμα” θεωρώντας ότι “προάγουν πολιτισμό” .

Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης.

Άλλωστε και το Άγιο Πάσχα δε συνοδεύεται με τη σφαγή των αμνών και το σούβλισμα τους στην πλειοψηφία της επικράτειας;

Και ύστερα μιλάμε για ηθική και ενσυναίσθηση…

Αγαπάτε αλλήλους!»

Παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα Ζωόφιλη Δράση στο Facebook

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.