ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Χάος» στους δρόμους της Φλόριντα: Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε τυφώνα κατηγορίας 5 – «Αν δεν φύγετε θα πεθάνετε» (βίντεο) (upd)

Προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος κυκλώνας που θα πλήξει την περιοχή της Τάμπα εδώ και έναν αιώνα

«Χάος» στους δρόμους της Φλόριντα: Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε τυφώνα κατηγορίας 5 – «Αν δεν φύγετε θα πεθάνετε» (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 08:00): Το απόλυτο «χάος» επικρατεί στη Φλόριντα, όπου εκατομμύρια κάτοικοι των δυτικών ακτών της, εγκαταλείπουν την περιοχή της Τάμπα καθώς προ των πυλών βρίσκεται η επέλαση του Μίλτον ο οποίος ενισχύθηκε ξανά σε τυφώνα κατηγορίας 5.

Ο Μίλτον πρόκειται να φέρει μία «καταιγίδα τέρας» με ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 285 χμλ την ώρα ενώ οι αρχές προειδοποιούν για θανάσιμο κίνδυνο και καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Εάν δεν αλλάξει πορεία, ο Μίλτον προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος κυκλώνας που θα πλήξει την περιοχή Τάμπα εδώ και έναν αιώνα, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται πλέον σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι, τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας).

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η Φλόριντα έχει ετοιμάσει δεκάδες καταφύγια για να βοηθήσει στη στέγαση των κατοίκων που έμειναν αποκλεισμένοι από την καταιγίδα ενώ η Δήμαρχος της Τάμπα προειδοποίησε πως «αν οι κάτοικοι επιλέξουν να μείνουν δεν θα επιζήσουν».

Δήμαρχος Τάμπα στους κατοίκους: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»

Οι Αρχές των περιοχών της Φλόριντα που αναμένεται να βρεθούν από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο έλεος του κυκλώνα απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις στους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Μιλώντας στο CNN η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, απευθυνώμενη στους κατοίκους της πόλης τόνισε: «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Απευθυνόμενη στους απρόθυμους να εκκενώσουν τις εστίες τους, είπε ότι «μπορεί να καταφέρατε σε άλλες καταιγίδες, αλλά δεν υπήρξε άλλη σαν κι αυτή. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε ολόκληρη τη ζωή μου, ούτε οποιοσδήποτε άλλος γεννήθηκε ή μεγάλωσε στην περιοχή της Τάμπα Μπέι».

Ο χειρότερος κυκλώνας των τελευταίων 100 ετών

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για τον χειρότερο κυκλώνα των τελευταίων 100 ετών που θα αντιμετωπίσει η Φλόριντα, αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα.

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά τα ξημερώματα σε κυκλώνα κατηγορίας 5, το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον και προβλέπεται να φθάσει στη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται αυτήν τη στιγμή περίπου 650 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα, συνοδευόμενος από ανέμους των οποίων η ταχύτητα φθάνει τα 260 χλμ/ώρα, αναφέρει η ενημέρωση του NHC.

Εν τω μεταξύ, το NHC ανακοίνωσε πως ένας άλλος κυκλώνας, ο Λέσλι, εντοπίζεται 2.400 χιλιόμετρα δυτικά του Πράσινου Ακρωτηρίου με ανέμους που φθάνουν τα 120 χλμ/ώρα.

Συναγερμός και στο Μεξικό – Θωρακίζονται οι κάτοικοι

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Μεξικό, όπου κάτοικοί και τουρίστες απομακρύνονται για να σωθούν ενώ η πρόεδρος της χώρας καλεί τον λαό να ψάξει ασφαλές καταφύγιο.

Πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα ολόκληρου του πλανήτη για τη φετινή χρονιά, με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνά τα 275 χλμ ανά ώρα. Οι τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες δίπλα σε ένα γλυπτό του Ποσειδώνα πριν από την άφιξη του κυκλώνα Milton, στο Progreso, στην πολιτεία Yucatan, στο Μεξικό / Φωτογραφία AP-Martin Zetina

Εκατοντάδες τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το νησί Χόλμποξ του Μεξικού.

Στο Κανκούν, οι ψαράδες ασφαλίζουν τις βάρκες τους εν αναμονή του τυφώνα. Στα τοπικά σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι θωρακίζουν τα παράθυρα και οι πολίτες άδειασαν τα ράφια.

Φλόριντα: Χάος στους δρόμους – Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε τυφώνα κατηγορίας 5

Ο «Μίλτον» ενισχύθηκε γρήγορα ξανά σε τυφώνα κατηγορίας 5 στον Κόλπο του Μεξικού, κινούμενος προς τη Φλόριντα.

Εκεί, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να δώσουν άλλη μια σκληρή μάχη για την επιβίωσή τους, δέκα μόλις μέρες μετά την έλευση του τυφώνα Ελίν.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή, μετά από παραίνεση των αρχών ενώ χάος επικρατεί στους δρόμους καθώς οι Αμερικανοί εκκενώνουν τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τον τυφώνα Μίλτον.

Κάτοικος της Φλόριντα τονίζει πως «το μεγαλύτερο θέμα είναι ο άνεμος, που θα πνέει πολύ κοντά μας, ανεμπόδιστα πάνω μας. Όπως βλέπετε γύρω, πολλοί άνθρωποι έχουν αφήσει ένα σωρό πράγματα στις αυλές τους, όλα αυτά θα τα πάρει ο αέρας και θα τα μεταφέρει στο δρόμο και θα χτυπήσει ποιος ξέρει ποιον». Κάτοικοι της Φλόριντα εγκαταλείπουν τη Πολιτεία / Φωτογραφία AP

Ουρές στο Ορλάντο για σακιά με άμμο

Στο Ορλάντο, μια πόλη όπου βρίσκονται πολλά πάρκα ψυχαγωγίας, εκατοντάδες αυτοκίνητα σχημάτιζαν τεράστιες ουρές σε σημεία διανομής σακιών με άμμο.

Ο 29χρονος Ντόμινικ Τουτσαρόνε δήλωσε στο AFP ότι δεν είχε σκοπό να εγκαταλείψει την περιοχή, αλλά παραδέχτηκε ότι ανησυχούσε. «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το μάτι ενός κυκλώνα πέρασε από το Ορλάντο», είπε. Ουρές στο Ορλάντο για να προμηθευτούν οι κάτοικοι σακιά με άμμο / Φωτογραφία X

ΗΠΑ: Τα δάκρυα on-air του μετεωρολόγου

O πολύ δημοφιλής τοπικός μετεωρολόγος Τζον Μοράλες με τρεμάμενη φωνή έδινε χθες την πρόβλεψή του για τον αέρα.

«Είναι ένας απίστευτος, απίστευτος τυφώνας. Έχει πέσει 50 μιλιμπάρ σε 10 ώρες. Ζητώ συγγνώμη. Είναι απλά φρικτό», είπε.

Έκκληση Μπάιντεν: «Ζήτημα ζωής και θανάτου η εκκένωση»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι ο τυφώνας Μίλτον θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα στις ΗΠΑ εδώ και 100 χρόνια. Οι κάτοικοι της Φλόριντα που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό εντολή εκκένωσης κλήθηκαν από τον πρόεδρο να φύγουν αμέσως. Είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της περιοχής και τους είπε πως «ότι ζητήσουν, μπορούν να το πάρουν».

Οι άνεμοι έχουν ήδη φτάσει τα 180 μίλια/ώρα και το κύμα καταιγίδας μπορεί να φτάσει τα 15 πόδια – κάτι που ο Μπάιντεν χαρακτηρίζει «καταστροφικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τυφώνας Μίλτον θα μπορούσε να αφήσει στο πέρασμά του μεγάλες καταστροφές, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.