Επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από 100 πρωτόγνωρα θαλάσσια πλάσματα στις ακτές της Χιλής.
Σύμφωνα με το Business Insider, επιστήμονες από το Schmidt Ocean Institute έκαναν έρευνες με υποβρύχιο ρομπότ σε βάθος 4.500 μέτρων και χαρτογράφησαν συνολικά 52.777 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πυθμένα της θάλασσας, ανακαλύπτοντας τέσσερα νέα υποθαλάσσια όρη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό οικοσύστημα.
Έτσι, όταν εξερεύνησαν τη θαλάσσια κορυφογραμμή Salas y Gomez, ανακάλυψαν ένα νέο βουνό, που ονόμασαν Solito και είναι πάνω από τέσσερις φορές ψηλότερο από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa του Ντουμπάι. Εκεί, ανακαλύφθηκαν 100 νέα θαλάσσια είδη, με αρκετά πλάσματα να μην έχουν λάβει ακόμη ονομασίες -επιστημονικές ή μη-, με τους ειδικούς να μελετούν τα ευρήματα που συνέλεξαν.
Ορισμένα από τα πλάσματα που εντόπισαν, είναι ένα έντονο κόκκινο ψάρι γνωστό ως Chaunax που βρέθηκε σε βάθος 1.388 μέτρων, ενώ οι αχινοί Oblong Dermechinus ανακαλύφθηκαν στα 516 μέτρα.
Επίσης, ένας περίεργος αστακός εθεάθη πάνω σε κοράλλια σε βάθος 669 μέτρων, ενώ οι εκπληκτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα καλαμάρι που σπάνια εμφανίζεται στα 1.105 μέτρα.
Άλλα νέα πλάσματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης περιλαμβάνουν ένα σφουγγάρι που μοιάζει με ιστό, ένα σπειροειδές κοράλλι και έναν αγκαθωτό αχινό.
«Η πλήρης αναγνώριση των ειδών μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια», δήλωσε η Δρ Jyotika Virmani, Εκτελεστική Διευθύντρια του Schmidt Ocean Institute.