ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνεχίζει να συγκεντρώνει «ένσημα οικολογίας»: Την «τσουβάλιασαν» σε διαδήλωση

Διαδήλωνε για τα δικαιώματα αυτοχθόνων στη Νορβηγία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνεχίζει να συγκεντρώνει «ένσημα οικολογίας»: Την «τσουβάλιασαν» σε διαδήλωση

Η Σουηδή ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη την Τετάρτη δύο φορές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η αστυνομία την απομάκρυνε αρχικά από το υπουργείο Οικονομικών και, λίγο αργότερα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αστυνομικοί έβγαλαν σηκωτή την Τούνμπεργκ, η οποία γελούσε και κρατούσε μια σημαία στα χρώματα των Σάμι (κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο), από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα.

Η Τούνμπεργκ ένωσε από την Δευτέρα τις δυνάμεις της με τους διαδηλωτές που ζητούν να απομακρυνθούν 151 ανεμογεννήτριες από τα βοσκοτόπια των ταράνδων που χρησιμοποιούν οι αυτόχθονες βοσκοί Σάμι (Λάπωνες), στην κεντρική Νορβηγία. Οι ακτιβιστές λένε ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας έκρινε το 2021 ότι οι ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί σε δύο αιολικά πάρκα στο Φόσεν, τμήμα του μεγαλύτερου χερσαίου συγκροτήματος παραγωγής αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, παραβίαζαν τα δικαιώματα των Σάμι, όπως αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις. Ωστόσο οι ανεμογεννήτριες παραμένουν σε λειτουργία, 16 μήνες μετά τη δικαστική απόφαση,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.