ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κ.Μητσοτάκης «απειλεί με εκλογές» τους φιλοσαμαρικούς. Πρώτη φορά κάποιος «απειλεί» με... άλμα στο κενό!
prodeals

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για θάνατο 26χρονου στη Ρόδο: «χιλιάδες βολτ και αμπέρ χτυπήσαν το σώμα του» (βίντεο)

Ο άτυχος τουρίστας, ήταν λάτρης των extreme sports

Ιατροδικαστής Δ.Γαλεντέρης για θάνατο 26χρονου στη Ρόδο: «χιλιάδες βολτ και αμπέρ χτυπήσαν το σώμα του» (βίντεο)

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για τον 26χρονο τουρίστα στη Ρόδο ο οποίος σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε κεραυνός ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα, τονίζοντας πως «χιλιάδες βολτ και αμπέρ χτυπήσαν το σώμα του».

Παράλληλα, αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο άτυχος τουρίστας, ήταν λάτρης των extreme sports, και βρισκόταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αγάθης και παρά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.

«Η κεραυνοπληξία διαφέρει από την περίπτωση να μας χτυπήσει ο κεραυνός όταν είμαστε σε χερσαία επιφάνεια. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις να σε χτυπήσει κεραυνός όσο είσαι σε χερσαίο έδαφος και όσο είσαι στη θάλασσα.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η περίπτωση να σε χτυπήσει ο κεραυνός στο σώμα σου κατευθείαν, οπότε να προκληθούν άμεσες επιπλοκές από τα βολτ και τα αμπέρ τα οποία χτυπήσανε το σώμα.

Στη θάλασσα υπάρχει και η περίπτωση που και παραδίπλα να χτυπήσει, και επειδή το ρεύμα κινείται οριζόντια στο νερό, να έχουμε δευτερογενή προβλήματα στο σώμα μας, οπότε μπορεί να πνιγεί ο ασθενής.

Προβλήματα δηλαδή μπορεί να δημιουργήσουν στην κινητικότητα, στην αναπνοή ή στην καρδιά του και να συμμετέχει και ο μηχανισμός του πνιγμού», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν τα θερμικά φαινόμενα όταν σε χτυπάει ο κεραυνός σε χερσαίο έδαφος και είναι έντονα, αλλά διαφέρουν με την θάλασσα. Στο νερό ο ηλεκτρικός κινείται σε μικρό βάθος αλλά κινείται οριζόντια, συνεπώς υπάρχει ,μια ακτίνα μέσα στην οποία μπορεί να σε προσβάλει το ρεύμα.

Γενικά οι κεραυνοί στη θάλασσα δεν είναι συχνοί. Είναι πιο συχνό στο χερσαίο έδαφος. Ο κίνδυνος στη θάλασσα για τους κεραυνούς είναι εάν είσαι κοντά σε ακτή και όχι στα ανοιχτά.

Κινδυνεύουν και όσοι είναι στην επιφάνεια της θάλασσας. Τα ψάρια δεν πεθαίνουν γιατί είναι βαθιά στο νερό και βαθιά δεν φτάνει ο ηλεκτρισμός του νερού. Επηρεάζεται μόνο ό,τι είναι στην επιφάνεια του νερού».

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής, όταν βλέπουμε μπουρίνι και μπορεί να χτυπήσει το σημείο που είμαστε, το προτιμότερο είναι να βγούμε από την ακτή ή να μπούμε πιο βαθιά.

«Κινδυνεύει όποιος είναι κοντά στην ακτή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, χτύπησε ο κεραυνός την επιφάνεια του νερού και ο ηλεκτρισμός ταξίδεψε οριζόντια δεν επιδρά σε βάθος. Χιλιάδες βολτ και αμπέρ χτυπήσαν το σώμα του 26χρονου, όλα αυτά επιδρούν την ικανότητά του να κολυμπήσει αλλά μπορεί να επιφέρει και ακαριαίο θάνατο με αρρυθμία στην καρδιά και ουσιαστικά να καταλήξει κατευθείαν.

Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να καταλήξει σε αποπνιγμό γιατί θα παραλύσει ουσιαστικά μέσα στο νερό, και θα πνιγεί παρά θα πεθάνει μέσα στο νερό.

Τα χρονικά περιθώρια είναι κλάσματα του δευτερολέπτου, και δεν μπορεί μέσα σε τέτοιο διάστημα να δεις τον κεραυνό και να αποφάσισες τι να κάνεις και να προλάβεις να φτάσεις σε βάθος», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «πρέπει να βγούμε στην άκρη και να προστατευτούμε σε έναν χώρο που να μην κινδυνεύομε από κεραυνό. Δεν μπαίνουμε στη θάλασσα ενώ υπάρχει μπουρίνι και φυσικά δεν μένουμε στην επιφάνεια της θάλασσας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.