Άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία τις τελευταίες ώρες, η οποία θα συνεχιστεί έως και το ερχόμενο Σάββατο. Μετά αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας με μπουρίνια και καταιγίδες.

Μάλιστα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας περισσότερα καλοκαίρι, αν και βρισκόμαστε μέσα στο Φθινόπωρο.

Γρήγορα όμως τα πράγματα θα αλλάξουν, αφού ψυχρές αέριες μάζες που θα φτάσουν στη χώρα μας από την ερχόμενη Κυριακή θα ρίξουν την θερμοκρασία, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για να εκδηλωθούν μπουρίνια και καταιγίδες.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος αναφέρει:

Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες.

Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, κεντρική Μακεδονία).

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές.

Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς)!

Στη συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται, με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες.

Υ.Γ:

  • Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
  • Επίσης σύμφωνα με μελέτες, οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!