ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κ.Μαρουσάκης: «Τρίτη με Τετάρτη η κορύφωση του καύσωνα»

Τι θερμοκρασίες προβλέπει

Κ.Μαρουσάκης: «Τρίτη με Τετάρτη η κορύφωση του καύσωνα»

Mίνι καύσωνας «σαρώνει» τη χώρα και σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου,

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως προς τη περιοχή της Θεσσαλίας, τη Βοιωτία, την ανατολική Πελοπόννησο, το εσωτερικό της Κρήτης αλλά και το ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο θα βλέπουμε θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι κοντά στους 35 με 37 βαθμούς με μία κανονική, ας το πούμε, για την εποχή θερμοκρασιακή τιμή να είναι οι 30 βαθμοί Κελσίου. Άρα θα είμαστε κατά 5 με 7 περίπου βαθμούς, σε τοπικό επίπεδο, πιο πάνω από πάνω από τα κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα».

Ο K.Μαρουσάκης εξήγησε ότι κατά τόπους θα υπάρχουν συννεφιές ενώ από το μεσημέρι σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να «αναπτυχθούν καταιγιδοφόρα νέφη και δεν αποκλείεται να δούμε μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία που μπορεί σε τοπικό επίπεδο να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. Όσο πιο κοντά θα είμαστε στη θάλασσα τόσο πιο καλές και πιο θερμές θα είναι οι καιρικές συνθήκες».

Μαρουσάκης: Από Πέμπτη η αποκλιμάκωση του πρώτου ισχυρού θερμοκύματος

Για τις επόμενες ημέρες αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν να αγγίξουν τους 36-38 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. «Τρίτη με Τετάρτη θα κορυφωθεί αυτό το θερμοκύμα με 36άρια και 38άρια. Καλύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα που θα πνέει νοτιάς και θα μεταφέρει δροσιά από θαλάσσιες περιοχές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από Πέμπτη, σιγά-σιγά περιμένουμε αποκλιμάκωση αυτού του πρώτου ισχυρού θερμοκύματος και πάμε πάλι σε αστάθειες», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.