ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καιρός: Με 20.000 κεραυνούς και ισχυρές καταιγίδες ξεκίνησε το τριήμερο της κακοκαιρίας 

Τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός: Με 20.000 κεραυνούς και ισχυρές καταιγίδες ξεκίνησε το τριήμερο της κακοκαιρίας 

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα μας, ξεκίνησε με 20.000 κεραυνούς και ισχυρές καταιγίδες με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και άλλες τρεις περιοχές.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της 1ης ημέρας αστάθειας στη χώρα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 18:00 περίπου της Πέμπτης 29/08, καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας και είναι ίσο με 56 χιλιοστά. Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινόμενων είναι ότι τα 38.4 χιλιοστά έπεσαν σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση του meteo.gr στον χάρτη 2 σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 15:30 UTC (18:30 ώρα Ελλάδας). Ειδικότερα, καταγράφηκαν 19.580 εκκενώσεις, 18.587 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 933 πάνω από τη θάλασσα.

Οι καταγραφές του περιλαμβάνουν τους κεραυνούς (ηλεκτρικές εκκενώσεις προς το έδαφος) αλλά και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών ή μεταξύ νεφών και καθαρού αέρα χωρίς διάκριση.

Εν των μεταξύ, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει προς την κεντρική Πελοπόννησο.

Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, τα φαινόμενα θα ξεκινούν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και θα κινούνται από την περιοχή της Χαλκιδικής προς τις Σποράδες και τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείωσε ότι προς τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται προς τα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας. Έτσι θα επηρεαστούν περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η βόρεια Εύβοια η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας το επόμενο 48ωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.