ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Καιρός: Πότε βελτιώνεται – Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα

Καιρός: Πότε βελτιώνεται – Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Από την προσεχή Τετάρτη (4/5) αναμένεται να αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά το σκηνικό του καιρού, με την θερμοκρασία να τραβά ξανά την… ανιούσα.

Παρά το ηλιόλουστο Πάσχα, ο Απρίλιος μας αποχαιρέτησε με βροχές, σκηνικό που παραμένει και κατά τις πρώτες ημέρες του Μαϊου. Ωστόσο, η κακοκαιρία και το μουντό σκηνικό δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ ακόμη, αφού σύντομα η θερμοκρασία θα φτάσει ξανά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ όσο οδεύουμε προς το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιώνεται σημαντικά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σήμερα Δευτέρα (2/5)

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα 02/05, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να αναμένονται στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο. Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης.

Επισημαίνεται ότι λόγω των σχετικά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές στη Νότια Ελλάδα θα έχουν το χαρακτήρα λασποβροχών.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης κατά της διάρκεια της Δευτέρας 02/05.

Πώς θα κυλήσει το σκηνικό του καιρού μέχρι το Σάββατο (7/5)

ΤΡΙΤΗ 03-05-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια
ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και τις μεσημβρινές-απογευματινές
ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα
εκδηλωθούν στα ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίo τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς ενώ στη κεντρική και νότια χώρα τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-05-2022

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι
τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 05-05-2022

Στις νησιωτικές περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή
μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-05-2022

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους που από το μεσημέρι στα
βορειοδυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα
σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στις
υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 07-05-2022

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.