ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με πτώση άνω των 10 βαθμών και χιόνια στα ορεινά – Πότε ξεκινά η παγωνιά

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με πτώση άνω των 10 βαθμών και χιόνια στα ορεινά – Πότε ξεκινά η παγωνιά

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι θα πραγματοποιήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στο τσουχτερό κρύο.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας κορυφώθηκε χθες, ενώ την Κυριακή 18/12 οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη Νότια Ελλάδα, αλλά θα αρχίσουν να υποχωρούν στα κεντρικά και βόρεια.

Το διήμερο Δευτέρα 19/12 και Τρίτη 20/12 η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά σημαντικότατη πτώση (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ λόγω της επικράτησης πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι αισθητές θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ της Τετάρτης 21/12. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.