ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καύσωνας: «Ψήνονται» ακόμα και τη νύχτα περιοχές της Αττικής – Πάνω από 30°C η ελάχιστη θερμοκρασία

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται

Καύσωνας: «Ψήνονται» ακόμα και τη νύχτα περιοχές της Αττικής – Πάνω από 30°C η ελάχιστη θερμοκρασία

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας «ψήνονται» αρκετές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ημέρες λόγω του καύσωνα, καθώς η ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφεται είναι πάνω από 30°C.

Στους χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι σταθμοί με τις περισσότερες ημέρες υψηλής θερμοκρασίας βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ υπάρχουν σταθμοί όπως στον Πειραιά, όπου για 10 συνεχόμενες ημέρες (από τις 9 Ιουλίου) η θερμοκρασία διατηρείται πάνω από τους 30°C καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (συνολικά για περισσότερες από 216 ώρες).

Παρόμοια κατάσταση και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής όπως στη Νίκαια, στο Νέο Κόσμο και στη Νέα Σμύρνη.

Στον παρακάτω χάρτη, διακρίνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στον ακόλουθο χάρτη, παρουσιάζονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Αττική από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα αποτελεί επιπρόσθετο, σημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.