ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ο καύσωνας «Χάρος» σαρώνει τον ευρωπαϊκό Νότο – «Θα καταρριφθούν ρεκόρ 10ετιών» λένε οι μετεωρολόγοι

Οι αρχές πάντως κάνουν έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις

Ο καύσωνας «Χάρος» σαρώνει τον ευρωπαϊκό Νότο – «Θα καταρριφθούν ρεκόρ 10ετιών» λένε οι μετεωρολόγοι

Ο καύσωνας «Χάρος» φέρνει τροπικές θερμοκρασίες στον ευρωπαϊκό Νότο, ενώ την ίδια ώρα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών ο υδράργυρος «αγγίζει» τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Τη στιγμή που ο καύσωνας «Χάρος» δείχνει τα δόντια του, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες μέρες θα καταρριφθούν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που κρατούν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι αρχές πάντως κάνουν έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις. Γεμάτες οι παραλίες και στη Γαλλία, όπου στο νότο από τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανέβει σημαντικά το θερμόμετρο με 40άρια σε πολλές περιοχές όπως η Τουλούζη και η Λυών.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Συνθήκες ανάλογες αντιμετωπίζει και η Κύπρος, με τους κατοίκους να έχουν σπεύσει στις παραλίες για να δροσιστούν. Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας 90 ετών πέθανε από θερμοπληξία.

Στην Τσεχία στους 37 βαθμούς έχει φτάσει το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές. Την ίδια ώρα στους αυτοκινητοδρόμους της Κροατίας επικρατεί μποτιλιάρισμα με τον κόσμο να συρρέει στα παράλια για μια ανάσα δροσιάς.

Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, το 1/4 του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, με τον καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας να φθάνει τις επόμενες ώρες στην κορύφωσή του. Στην Αριζόνα το θερμόμετρο έφτασε τους 48 βαθμούς.

Τουρίστες σπεύδουν να επισκεφτούν την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 54 βαθμούς, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.