ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Τέλος της κακοκαιρίας – Επιστρέφει το «κλασικό» ελληνικό καλοκαίρι

Οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες

Τέλος της κακοκαιρίας – Επιστρέφει το «κλασικό» ελληνικό καλοκαίρι

Μετά από ένα σύντομο «φθινοπωρινό» διάλειμμα, το ελληνικό καλοκαίρι επιστρέφει ξανά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το γενικό σκηνικό του καιρού των επόμενων ημερών αναμένεται να χαρακτηριστεί από ετησίες ανέμους -μελτέμια στο Αιγαίο- και λίγη ζέστη, περισσότερη στα δυτικά.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, το μεσημέρι της Παρασκευής (5/7) ίσως βρέξει για λίγο και πολύ τοπικά στην ανατολική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στην Αθήνα στους 33-34 βαθμούς, στους 36 βαθμούς στα δυτικά. Παράλληλα, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν στα 6 και από το απόγευμα στα 7 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά όλη τη νέα εβδομάδα, αναμένεται μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και περισσότερη ζέστη στη δυτική Ελλάδα, εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού.

Από την ερχόμενη Δευτέρα (8/7), το θερμόμετρο θα φτάσει και για λίγο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Στην Αττική, σταθερά τη νέα εβδομάδα ο υδράργυρος θα δείχνει 37 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 35-36 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 6/7

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο (6/7) με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 7/7

Την Κυριακή (7/7) η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.