ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Bullycats: Διασταυρώνουν γάτες με ακραία χαρακτηριστικά με στόχο το κέρδος – Τρομάζει το αποτέλεσμα (φωτο)

Σοβαρές ανησυχίες στις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την εξέλιξη του είδους

Bullycats: Διασταυρώνουν γάτες με ακραία χαρακτηριστικά με στόχο το κέρδος – Τρομάζει το αποτέλεσμα (φωτο)

Τρομακτική είναι η νέα μόδα που έχει δημιουργηθεί με τις γάτες XL Bullies. οι οποίες είναι ένα νέο είδος ράτσας που ήρθε να αντικαταστήσει τους σκύλους XL Bullies, είδος που απαγορεύτηκε νωρίτερα φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η νέα μόδα, σε συνδυασμό με την απαγόρευση του αντίστοιχου είδος σκύλου στη χώρα, εγείρει σοβαρές ανησυχίες στις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την εξέλιξη του είδους.

Οι γάτες αυτές είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που έχουμε συνηθίσει. Πρόκειται για μία εντελώς νέα, τρομακτική, τετράποδη φυλή που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παίορνουν για κατοικίδιο, αλλά οι ειδικοί απευθύνουν σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν.

Το XL Bully είναι η μεγαλύτερη ποικιλία της ράτσας American Bully. Αυτά τα σκυλιά είναι γνωστά για το εντυπωσιακό τους μέγεθος και τη μυώδη κατασκευή τους. Αναπτύχθηκαν μέσω διασταύρωσης διαφόρων ράτσων όπως το American Pit Bull Terrier, το American Bulldog, το English Bulldog και το Olde English Bulldogge.

Η άνοδος της γεροδεμένης και άτριχης «γάτας XL Bully» έχει αφήσει τους φιλόζωους «απίστευτα ανήσυχους» για τον τρόπο εκτροφής τους, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την ευημερία των κατοικίδιων ζώων. Οι γάτες που μοιάζουν με σφίγγα έχουν κατασκευαστεί για να έχουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση, όπως ακριβώς και το XL Bully, τα υπερβολικά χαρακτηριστικά του οποίου περιλαμβάνουν μυώδη και αφύσικα μεγάλα πλαίσια με κομμένα αυτιά.

Οι γάτες XL εκτρέφονται επίσης για να φαίνονται τρομακτικές. Έχουν κοντό και γεροδεμένο σώμα, χωρίς γούνα για να αναδεικνύουν το απίστευτα ρυτιδιασμένο γυμνό δέρμα τους, και μεγάλα μυτερά αυτιά με τσαλακωμένο πρόσωπο. Ακριβώς όπως και ο σκύλος ομόλογός τους, πιστεύεται ότι προέρχονται από τις ΗΠΑ και τώρα έχουν διασχίσει τον Ατλαντικό.

Πώς η «διαφήμισή» τους στα social media θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη ζήτηση – Οι ειδικοί προειδοποιούν

Οι ιδιοκτήτες έχουν επιδείξει τη νέα φυλή με φωτογραφίες σε όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει ανησυχητικό κοινό. Και τώρα οι ακτιβιστές για την προστασία των ζώων φοβούνται ότι θα μπορούσαν να γίνουν η νέα εμμονή των «σχεδιαστών», κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Η επικεφαλής των κλινικών υπηρεσιών της Cats Protection, Alison Richards, δήλωσε στη Mirror: «Ανησυχούμε απίστευτα για την εκτροφή γατών με ακραίους σωματότυπους και έχουμε δει κάποιους πωλητές να διαφημίζουν «γάτες Bully» σε διαδικτυακές ιστοσελίδες πώλησης. Οι κτηνιατρικές μας αξιολογήσεις των φωτογραφιών και των βίντεο που έχουμε δει από αυτές τις γάτες έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ευημερία των ζώων».

Μιλώντας για τη σύνθεση του DNA τους, είπε ότι η έλλειψη γούνας θα προδιαθέσει αυτές τις γάτες σε δερματικές παθήσεις, ενώ τα κοντύτερα πόδια τους θα οδηγήσουν σε ανωμαλίες των αρθρώσεων, με πιθανό αποτέλεσμα την αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να κινδυνεύουν από ασθένειες όπως η γρίπη των γατών, οι μολύνσεις από ψύλλους και σκουλήκια και τα συνεχή προβλήματα συμπεριφοράς.

«Η εκτροφή λόγω παραμόρφωσης προκαλεί απαράδεκτη ταλαιπωρία και αγωνία και εμποδίζει αυτές τις γάτες να επιδεικνύουν φυσιολογικές συμπεριφορές που είναι απαραίτητες για την ευημερία τους», συνέχισε η Alison. «Οι γάτες με ακραία χαρακτηριστικά εκτρέφονται καθαρά για την επιδίωξη του κέρδους.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς επιβλαβείς σωματότυπους, οι οποίοι μπορεί να είναι απίστευτα επώδυνοι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιοριστικοί για τη ζωή των σχετικών γατών. Η εκτροφή των λεγόμενων γατών Bully ή άλλων γατών με ακραία χαρακτηριστικά σημαίνει ότι επιβάλλεται μια κακή ποιότητα ζωής σε ένα ζώο, και αυτό είναι σαφώς απάνθρωπο».

«Η Cats Protection καλεί την κυβέρνηση να θεσπίσει κανονισμούς αναπαραγωγής γατών για την απαγόρευση της αναπαραγωγής γατών με ακραία χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να έχουν επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία ή την ευημερία τους ή στους απογόνους τους. Θα παροτρύναμε όποιον θέλει να αποκτήσει μια γάτα να σκεφτεί να υιοθετήσει μια από τις υπέροχες γάτες που έχουμε στη φροντίδα μας, όλες οι γάτες από την Cats Protection θα έχουν ελεγχθεί από κτηνίατρο πριν υιοθετηθούν», πρόσθεσε.

«Καλούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να θεσπίσει κανονισμούς αναπαραγωγής γατών, για την απαγόρευση εκείνων με ακραία χαρακτηριστικά» λέει η Cats Protection

Επαναλαμβάνοντας τους φόβους της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ένας εκπρόσωπος της RSPCA περιέγραψε τα σκληρά χαρακτηριστικά μιας γάτας XL Bully, λέγοντας στη Mirror: «Αυτές οι γάτες που μοιάζουν με τις Sphynx εκτρέφονται επίσης ώστε να έχουν μόνο μια λεπτή κάλυψη από χνουδωτό τρίχωμα και μερικές μπορεί να μην έχουν βλεφαρίδες ή μουστάκια. Αυτή η έλλειψη τριχώματος μπορεί να αφήσει τις γάτες ευάλωτες στο επιβλαβές υπεριώδες φως, να προκαλέσει δυσκολίες στο να διατηρούνται ζεστές και σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τρίχωμά τους και ενδεχομένως τα μουστάκια τους για να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους.

«Η έλλειψη γούνας σημαίνει επίσης ότι πρέπει να πλένονται τακτικά, καθώς μπορεί να συσσωρευτεί λάδι στο δέρμα τους. Φαίνεται επίσης να έχουν υπερβολικές πτυχές του δέρματος, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε δερματικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη δυσφορία. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτές τις γάτες που εκτρέφονται από μια περιορισμένη δεξαμενή γονιδίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνοντας ότι η προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για τέτοιου είδους γάτες, συμπληρώνει: «Θα προτρέπαμε τους συναδέλφους λάτρεις των γατών να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν τις πολλές γάτες που έχουν διασωθεί και που βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας αντί να αγοράσουν από έναν εκτροφέα. Θα προτρέπαμε επίσης τους εκτροφείς, να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία κάθε ζώου έναντι της εμφάνισής του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.