ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κοριτσάκι» ο Τριντό; Ε, ρε, τι έχει να γίνει έτσι και ασχοληθεί ο Έλον με την κυβέρνηση Μητσοτάκη...
prodeals

Η τελευταία ιστορική φωτογραφία του Χάτσικο – Ο σκύλος που έγινε σύμβολο αφοσίωσης (φωτό-βίντεο)

Ο Χάτσικο έμεινε στην ιστορία για την ακλόνητη πίστη του στον ιδιοκτήτη του

Η τελευταία ιστορική φωτογραφία του Χάτσικο – Ο σκύλος που έγινε σύμβολο αφοσίωσης (φωτό-βίντεο)

Ο Χάτσικο ήταν ένας εξαιρετικός σύντροφος, του οποίου η πίστη και η αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του τον έκαναν θρύλο στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο.

Η ακλόνητη αγάπη και η αφοσίωσή του κατέκτησαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και η ιστορία του είναι μια απόδειξη της δύναμης του δεσμού μεταξύ ανθρώπων και σκύλων.

Ο Χάτσικο, ένα Ακίτα, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1923 σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Οντάτε, στο νομό Ακίτα. Την επόμενη χρονιά, ο Hidesaburo Ueno, καθηγητής στο Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, τον έφερε να ζήσει στη Shibuya του Τόκιο, όπου έγινε το αγαπημένο του κατοικίδιο.

Κάθε μέρα, ο σκύλος περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει από τη δουλειά. Περπατούσαν μαζί μέχρι το σπίτι και ο Χάτσικο συνόδευε τον καθηγητή στο σταθμό και πάλι το επόμενο πρωί. Ήταν μια ρουτίνα που αγαπούσαν και οι δύο.

Όσο περνούσε ο καιρός, η αγάπη του Χάτσικο για τον ιδιοκτήτη του γινόταν όλο και πιο δυνατή. Έγινε γνωστός στον σταθμό του τρένου για την αφοσίωση και την πίστη του και οι άνθρωποι συχνά σταματούσαν για να τον θαυμάσουν.

Ο δεσμός μεταξύ του Χάτσικο και του καθηγητή Ueno ήταν ένα σύμβολο του άρρηκτου δεσμού που μπορεί να υπάρξει μεταξύ ανθρώπων και σκύλων.

Η τραγική απώλεια: Το τελευταίο αντίο του Χάτσικο

Μια μέρα, ο καθηγητής Hidesaburo Ueno δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και πέθανε ενώ βρισκόταν στη δουλειά. Ο Χάτσικο περίμενε στο σταθμό, ως συνήθως, αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν ήρθε ποτέ.

Παρόλα αυτά, συνέχισε να περιμένει κάθε μέρα για τα επόμενα εννέα χρόνια, εννέα μήνες και δεκαπέντε ημέρες. Έγινε σταθερό μέλος του σταθμού και η ακλόνητη πίστη και αφοσίωσή του άγγιξε τις καρδιές όλων όσων τον είδαν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Χάτσικο φροντιζόταν από την οικογένεια του καθηγητή και την κοινότητα γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Του έδιναν τροφή και νερό, και οι άνθρωποι συχνά σταματούσαν για να τον χαϊδέψουν και να του προσφέρουν παρηγοριά. Αλλά παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε αφοσιωμένος στον ιδιοκτήτη του και συνέχισε να περιμένει στο σταθμό κάθε μέρα.

Στις 8 Μαρτίου 1935, ο Χάτσικο έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στον ύπνο του σε ηλικία 11 ετών. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρκίνο και ρινοκολπίτιδα. Ο θάνατός προκάλεσε θλίψη στους πάντες και ένα άγαλμα του Χάτσικο στήθηκε στο σταθμό Shibuya για να τιμηθεί η πίστη και η αφοσίωσή του.

Το σύμβολο της αγάπης: Η κληρονομιά του Χάτσικο

Η ιστορία του Χάτσικο είναι ένα από τα πιο ισχυρά παραδείγματα άνευ όρων αγάπης στην ιστορία. Η πίστη και η αφοσίωσή του στον ιδιοκτήτη του, ακόμη και μετά το θάνατό του, αποτελεί σύμβολο της αγάπης που μπορούν να μοιραστούν άνθρωποι και σκύλοι.

Σήμερα, το άγαλμα του Χάτσικο στον σιδηροδρομικό σταθμό έχει γίνει σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης, όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι έρχονται από παντού για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν τον πιστό σκύλο και να εμπνευστούν από την ιστορία του.

Η κληρονομιά του Χάτσικο ζει ως υπενθύμιση του άρρηκτου δεσμού που μπορεί να υπάρχει μεταξύ ανθρώπων και σκύλων και της δύναμης της αγάπης να υπερβαίνει -ακόμα και στο θάνατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.