ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κτηνίατρος αποκαλύπτει τις πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα έπαιρνε ποτέ (βίντεο)

Ο Alex Crow μοιράστηκε τις απόψεις του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok

Κτηνίατρος αποκαλύπτει τις πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα έπαιρνε ποτέ (βίντεο)

Ένας Βρετανός κτηνίατρος, με βίντεό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ποιες είναι οι πέντε ράτσες σκύλων που θα απέφευγε να κατέχει.

Και αυτό για τα κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται και την άποψη που έχει σχηματίσει από τα χρόνια του στη δουλειά.

Ο Alex Crow μοιράστηκε τις απόψεις του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok και βασίστηκε στη λίστα του σε ράτσες σκύλων που συναντά πιο συχνά στη δουλειά του.

Με τίτλο «5 ράτσες που δεν θα αγόραζα ως κτηνίατρος», ο Crow, ο οποίος είναι ο επικεφαλής κτηνίατρος της Net Vet, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, ανέφερε τα εξής:

@alex_thevetHere’s 5 dog breeds that I personally wouldn’t own as a veterinarian – I know this will be a controversial one but this is based on my years in clincial practice and seeing a wide range of different dogs with health issues; these breeds just seem to come in more often than others.     Many of the reasons I wouldn’t have these breeds is due to their genetics and the way they have been bred. Many traits that we, as humans, consider cute such as flat faces or wrinkly skin lead to suffering of these animals. There should be more education around what taking one of these breeds of dog on involves.     Please note that this is different to if I were ADOPTING one of these dogs. I would happily adopt one of these breeds of dog if I knew I could give it a better life and make adjustments for their genetic limitations.     However, buying these breeds as puppies or breeding them just reinforces the issue – something that as a vet with animals welfare as a priority, I cannot get behind.     No hate on these dogs! They didn’t ask to be born like this and every dog deserves to live a life free of suffering. But people should be more aware of what promoting the breeding of these dogs does for their welfare!

♬ original sound – Dr Alex Crow

Σαρ Πέι

Το ρυτιδιασμένο δέρμα της κινεζικής ράτσας είναι η πηγή πολλών προβλημάτων υγείας για το κουτάβι, είπε ο Alex.

«Ενώ πολλοί βρίσκουν τις ρυτίδες αξιολάτρευτες, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές δερματικές μολύνσεις, καθώς τα βακτήρια κολλάνε ανάμεσα στις πτυχές και φουσκώνουν», δήλωσε συγκεκριμένα ο Crow.

Είναι επίσης επιρρεπείς σε μολύνσεις των αυτιών, ως αποτέλεσμα των στενών ακουστικών καναλιών τους.

Ο νεαρός κτηνίατρος, πρόσθεσε ότι η φυλή χρειάζεται συχνά μια επέμβαση τύπου λίφτινγκ προσώπου για να αποτραπεί το κύλισμα των βλεφάρων τους προς τα εμπρός, ενώ πάσχουν επίσης από μια κατάσταση γνωστή ως «πυρετός Shar Pei».

Σκύλοι με επίπεδο πρόσωπο

Τα σκυλιά με επίπεδο πρόσωπο – τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα παγκ και τα αγγλικά μπουλντόγκ – ήταν επίσης στη λίστα με τα απαγορευμένα, λόγω των κοντών, συμπιεσμένων αεραγωγών τους, που οδηγούν σε αναπνευστικές δυσκολίες, υπερθέρμανση και γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Αυτά τα προβλήματα για να αντιμετωπιστούν συχνά απαιτούν «μια μεγάλη, επεμβατική χειρουργική επέμβαση μόνο για να διορθωθούν», είπε.

Υποφέρουν επίσης από λοιμώξεις του δέρματος και των αυτιών, αλλεργίες και είναι επιρρεπή σε προβλήματα με τη σπονδυλική τους στήλη, δήλωσε ο Crow. Έχουν επίσης προβλήματα με τα μάτια τους λόγω των «διογκωμένων ματιών» τους.

«Κατά τη γνώμη μου, αν ένας σκύλος χρειάζεται πολλαπλές επεμβάσεις μόνο και μόνο για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, τότε, μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχει», είπε ο Crow στην ωμή εκτίμησή του.

Γερμανικός ποιμενικός

Ο Crow συμπεριέλαβε και τον δημοφιλή Γερμανικό Ποιμενικό, παραδεχόμενος ότι αυτή η προσθήκη ήταν περισσότερο «προσωπική άποψη».

Εξήγησε ότι «χρειάζονται έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ζωής για να ευδοκιμήσουν» – ο οποίος περιλαμβάνει άφθονη άσκηση και «πνευματική διέγερση» – η έλλειψη των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε άγχος και προβλήματα συμπεριφοράς.

Ο Crow μοιράστηκε ότι διαπίστωσε ότι πολλοί ιδιοκτήτες απέτυχαν να τους «προσφέρουν τον τρόπο ζωής που χρειάζονται».

Πρόσθεσε ότι είναι επιρρεπείς στη δυσπλασία του ισχίου και των αγκώνων και σε άλλα προβλήματα των αρθρώσεων.

Μολοσσός

Ένας άλλος μεγάλος σκύλος για τον οποίο προειδοποίησε, ήταν ο Μολοσσός, επειδή οι «ευγενικοί γίγαντες» είναι επιρρεπείς σε μια καρδιακή πάθηση γνωστή ως διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

Ανέφερε επίσης τη μικρότερη διάρκεια ζωής τους, 7 έως 8 χρόνια, η οποία οφείλεται στο μεγάλο τους μέγεθος.

«Θα το έβρισκα απίστευτα δύσκολο να πω αντίο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν έχουν τόσο υπέροχο ταμπεραμέντο», δήλωσε ο Alex.

Ντάκσχουντ

Ο κτηνίατρος κατέληξε με αυτή την αγαπημένη ράτσα, η οποία μπήκε στη λίστα λόγω του σχήματός της.

Η μακριά πλάτη και τα κοντά πόδια τους τα καθιστούν επιρρεπή σε «σοβαρά προβλήματα της πλάτης», όπως η ολίσθηση δίσκου. Μπορούν επίσης να υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις και από μια κληρονομική πάθηση των ματιών, γνωστή ως προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν και συχνά έχουν υπέροχες προσωπικότητες, το σχήμα του σώματός τους πραγματικά τα προδιαθέτει σε πολλά από αυτά τα προβλήματα υγείας και μου ραγίζει την καρδιά να τα βλέπω να περνούν όλα αυτά, μόνο και μόνο λόγω του τρόπου εκτροφής τους», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.