ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πολύ μπροστά η αλβανική μαφία στην Ελλάδα: «Ξεπλένει» χρήμα σε... πλυντήρια αυτοκινήτων!
prodeals

Να τι πρέπει να προσέχετε αν έχετε σκύλο πάνω από εφτά χρονών σύμφωνα με έρευνα

Το 85% των επαγγελματιών κτηνιάτρων λένε ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό» οι ιδιοκτήτες ηλικιωμένων σκύλων να αναζητούν ιατρική βοήθεια για τα 15 πιο κοινά κλινικά συμπτώματα

Να τι πρέπει να προσέχετε αν έχετε σκύλο πάνω από εφτά χρονών σύμφωνα με έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα κάποια συμπτώματα στους σκύλους που αποδίδονται στη φυσική διαδικασία γήρανσης μπορεί να προειδοποιούν για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων ερμηνεύουν τακτικά τις σημαντικές αλλαγές σε ηλικιωμένους σκύλους ως «απλά γηρατειά» και όχι ως θεραπεύσιμες καταστάσεις υγείας, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση στο περιοδικό Frontiers in Veterinary Science, την οποία δημοσιοποίησε το newsweek.

Αυτό μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει τις κτηνιατρικές επισκέψεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη θεραπεία του κατοικίδιου ζώου σας.

Από εφτά χρονών και πάνω θα πρέπει…

Το 85% των επαγγελματιών κτηνιάτρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό» οι ιδιοκτήτες ηλικιωμένων σκύλων να αναζητούν ιατρική βοήθεια για τα 15 πιο κοινά κλινικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με το ανέβασμα σκαλοπατιών ή το άλμα, θεμάτων πέψης, απώλειας ακοής και όρασης, νευρολογικών θεμάτων και δερματικών παθήσεων.

«Οι ιδιοκτήτες απέδιδαν τακτικά τα κλινικά σημεία σε ηλικιωμένους και γηριατρικούς σκύλους στη φυσιολογική γήρανση και έτσι μπορεί να μην τα αναφέρουν στον κτηνίατρό τους», έγραψαν οι ερευνητές.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πίστευαν ότι ένας «υγιής» ηλικιωμένος σκύλος (ηλικίας επτά ετών και άνω) πρέπει να επισκέπτεται τον κτηνίατρο ετησίως. Ωστόσο, οι κτηνίατροι συνιστούν επισκέψεις κάθε έξι μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αντιλήψεις των ιδιοκτητών σκύλων και των επαγγελματιών κτηνιάτρων μπορούν να επηρεάσουν την προληπτική υγειονομική περίθαλψη και τη θεραπεία που παρέχεται στους σκύλους, ιδίως στο ανώτερο στάδιο της ζωής, όταν οι χρόνιες ασθένειες γίνονται πιο συχνές», δήλωσε καθηγήτρια στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-ζώων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.