ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάσχα: Τι να κάνετε για να προστατεύσετε το κατοικίδιό σας από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες

«Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι οδηγούν τα ζώα σε μη ελεγχόμενες αντιδράσεις που τις περισσότερες φορές οδηγούν στο θάνατό τους»

Πάσχα: Τι να κάνετε για να προστατεύσετε το κατοικίδιό σας από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες

Το βράδυ της Ανάστασης, τα βεγγαλικά και οι κροτίδες, προκαλούν στα κατοικίδιά μας αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να τους προκαλέσουν φοβία και άγχος.

Για τον λόγο αυτό, η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας καλεί να μεριμνήσουμε για τα ζώα μας και για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας.

«Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι οδηγούν τα ζώα σε μη ελεγχόμενες αντιδράσεις που τις περισσότερες φορές οδηγούν στο θάνατό τους» προειδοποιεί, ενώ παραθέτει έξι συμβουλές για την προστασία τους:

  1. Τοποθετείστε σήμανση στο ζώο σας για να μπορέσετε να το αναζητήσετε στην περίπτωση που χαθεί. Μην ξεχνάτε, ζώο συντροφιάς χωρίς σήμανση χαρακτηρίζεται αδέσποτο
  2. Μην αφήσετε τα ζώα σας σε μπαλκόνια και αυλές δεμένα ή ελεύθερα
  3. Μην αφήσετε τα παράθυρα σας με ανάκληση
  4. Φροντίστε κατά τη διάρκεια της βόλτας του, την ημέρα της Ανάστασης ή του Πάσχα, αν έχετε σκύλο, να φορά κολάρο και στηθόλουρο και να έχετε δύο οδηγούς (λουράκια) για ασφάλεια.
  5. Το δέσιμο του ζώου σας στο σπιτάκι του θέτει τη ζωή του σε μεγαλύτερο κίνδυνο
  6. Ανοίξτε το σπίτι σας σε ένα αδέσποτο ζώο που θα έχει τρομοκρατηθεί
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.