Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει από μέρες για τον καύσωνα «Κλέων» που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα τις επόμενες (αρκετές ημέρες) και πως η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η διάρκεια του αναμένεται να φθάσει τις 6 με 9 ημέρες.

Έχει ξεκινήσει η επέλαση των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική που πλήττουν εδώ και δυο 24ωρα την νότια Μεσόγειο και από σήμερα αναμένεται να δημιουργήσουν έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη χώρα μας.

Χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή δέκα υπουργών και υφυπουργών συζητήθηκαν όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

">

Έτσι αποφασίστηκε να αυξηθούν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ και να περιοριστούν οι άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων.

Να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενοφόρων και των κινητών μονάδων, να υπάρχει όχημα ταχείας επέμβασης με γιατρό και διασώστη που θα καλύπτει το παραλιακό μέτωπο.

Τα νοσοκομεία να είναι σε επιφυλακή, όπως και το σύνολο του πυροσβεστικού σώματος. Ενώ σε συναγερμό βρίσκονται Δήμοι και Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο αρχικά από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες καθώς πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν τη Μεσόγειο.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του θερμού κύματος, είναι ότι θα επηρεάσει το σύνολο των 22 χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και τα Βαλκάνια.

Στη χώρα μας κορύφωση της θερμής μεταφοράς αναμένεται το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή οπότε θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στα επίπεδα των 42-44 βαθμών Κελσίου.