ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κίνα: Χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά πυροβόλα του Β’ΠΠ για να προκαλέσουν… βροχή (βίντεο)

Η τροποίηση του καιρού πραγματοποιείται με ειδικά πυρομαχικά

Κίνα: Χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά πυροβόλα του Β’ΠΠ για να προκαλέσουν… βροχή (βίντεο)

Η Κίνα υιοθετεί ασυνήθιστες μεθόδους για την τροποποίηση του καιρού, μεταξύ άλλων και αντιαεροπορικά πυροβόλα για τη σπορά νεφών σε ξηρές και ερημικές περιοχές της χώρας.

Αυτή η τεχνική, γνωστή ως σπορά νεφών, στοχεύει στην πρόκληση βροχοπτώσεων με τη χρήση χημικών μιγμάτων, κυρίως ιωδιούχου αργύρου, τα οποία εκτοξεύονται στους ουρανούς.

Αντί για παραδοσιακά πυρομαχικά, τα αντιαεροπορικά φορτώνονται με ειδικά χημικά μίγματα.

Αυτά τα χημικά σωματίδια, όταν εκτοξεύονται, συμβάλλουν στη δημιουργία βροχής, προκαλώντας τη συμπύκνωση των υδρατμών σε σταγονίδια.

Η σπορά νεφών εφαρμόζεται ιδιαίτερα σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία και ακραία ζέστη, όπως οι επαρχίες Sichuan και Chongqing, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επιβαρύνει σημαντικά τις υδροηλεκτρικές πηγές της χώρας​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα έχει μακρά ιστορία στην τροποποίηση καιρού, με παραδείγματα όπως το 2008 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όταν χρησιμοποιήθηκαν ρουκέτες για να διασφαλιστεί ότι οι ουρανοί θα παραμείνουν καθαροί κατά τη διάρκεια των τελετών έναρξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.