Οι ισχυροί άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθεί και να πέσει το δέντρο που βρίσκεται στο χωριό Βούνενα στη Λάρισα το οποίο είχε διχάσει πολύ κόσμο για το αν τελικά πρόκειται για θαύμα, καθώς κάθε παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου «εν Βουνένοις» έρεε ένα κόκκινο υγρό σαν αίμα.
Ορισμένοι μίλησαν για θαύμα με συνέπεια πολλοί πιστοί από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το εκκλησάκι ελπίζοντας ότι θα δοθεί μέσω ενός θαύματος, λύση στο πρόβλημά τους. Μάλιστα κόσμος έρχονταν και από το εξωτερικό για το εν λόγω δένδρο και πιστοί συγκέντρωναν το υγρό σε μπουκαλάκια ή το μάζευαν με βαμβάκι.
Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;
- Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
- Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
- Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
- Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
- Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
- Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
- Κανένας (38%, 8.872 Votes)
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)
Σύνολο ψήφων: 23.079
Στο σημείο βρέθηκε και φέτος αρκετός κόσμος και την παραμονή αλλά και ανήμερα, προχθές 9 Μαΐου, της εορτής του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις.
Κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο «εν Βουνένοις» όσο και αρκετοί άλλοι Χριστιανοί που δολοφονήθηκαν από τους Αβάρους το 720 επειδή δεν θέλησαν να αρνηθούν την πίστη τους.
Από τότε τόσο το δέντρο που μαρτύρησε ο Άγιος όσο και κάποια από τα γύρω, στα οποία σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι Χριστιανοί, βγάζουν αυτό το κόκκινο υγρό.
Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος κατόρθωσε να διαφύγει τη μανία των Αράβων. Εγκαταλείποντας τις επαρχίες της Λαρίσης και του Τυρνάβου, έφθασε στα ενδότερα της Θεσσαλίας, στα μέρη της Καρδίτσας, όπου βρίσκεται το χωριό Βούναινα, στο οποίο κατοικούσαν ασκητές και αναχωρητές.
Εκεί βρήκε κατάλληλο τόπο για να ασκητέψει: ένα φυσικό σπήλαιο, που καλυπτόταν από μια βελανιδιά. Οι διώκτες του τον εντόπισαν, τον έδεσαν σε ένα δένδρο και τον λόγχευαν με τη δική του λόγχη.