ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παλαιοντολόγοι στις ΗΠΑ εντόπισαν απολιθώματα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών – «Φως» στην Πενσυλβάνια περίοδο (φωτο)

Τα απολιθώματα ανήκουν σε ερπετά και έντομα

Παλαιοντολόγοι στις ΗΠΑ εντόπισαν απολιθώματα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών – «Φως» στην Πενσυλβάνια περίοδο (φωτο)

Παλαιοντολόγοι στις ΗΠΑ έκανας μία σημαντική ανακάλυψη, καθώς εντόπισαν απολιθώματα εντόμων και ερπετών, ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών. Τα οποία μπορεί να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την Πενσυλβάνια περίοδο.

Σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, με δημοσίευμα του interestingengineering.com να γράφει πως η ανασκαφή έγινε στο Lantern North και αφορά την Πενσυλβάνια περίοδο, γνωστή ως Άνω Λιθανθρακοφόρο ή Ύστερη Λιθανθρακοφόρο.

Τα ευρήματα ανήκουν σε περισσότερα από 130 είδη πρώιμων ερπετών, αμφίβιων, αραχνοειδών και εντόμων, ενώ περιλαμβάνουν και διάφορα φυτικά απολιθώματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες παρέχονται στοιχεία για ορισμένες από τις πρώτες γνωστές συμπεριφορές εντόμων, συμπεριλαμβανομένης της ωοτοκίας (ωοτοκία) και της αφαίμαξης φυτών, γεγονός που απομακρύνει το αρχείο απολιθωμάτων για τις δραστηριότητες αυτές κατά εκατομμύρια χρόνια.

«Αυτή η περιοχή μας δίνει μια άνευ προηγουμένου ματιά σε ένα χερσαίο οικοσύστημα σε μια κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της ζωής στη Γη.

Βλέπουμε ενδείξεις πολύπλοκων αλληλεπιδράσεων φυτών-εντόμων και μερικές από τις πρώτες εμφανίσεις σημαντικών ομάδων ζώων που στη συνέχεια κυριάρχησαν», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής συγγραφέας Richard Knecht, φοιτητής της Griffin Graduate School of Arts and Sciences στο Τμήμα Οργανικής και Εξελικτικής Βιολογίας.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι πρέπει να διεξαχθούν παρόμοιες έρευνες και ανασκαφές στο μέλλον, καθώς μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερα για την προέλευση και την πρώιμη εξέλιξη σημαντικών ομάδων ζώων και φυτών, αλλά και τις αλληλεπιδράσεις τους.

Δείτε την φωτογραφία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.