ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πήλιο: Δελφίνια εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους φιγούρες (βίντεο)

Έπαιζαν και μπαινόβγαιναν στο νερό

Πήλιο: Δελφίνια εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους φιγούρες (βίντεο)

Εντυπωσιακές ήταν οι φιγούρες τριών δελφινιών που έπαιζαν στον Μυλοπόταμο Πηλίου, σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.  Τις ιδιαίτερες εικόνες κατάφερε να καταγράψει ο Κ.Μενεμενόγλου.

Η ιδιαίτερη αγάπη του ανθρώπου με τα δελφίνια

Στην αρχαία Ελλάδα εξηγούσαν την στενή σχέση του ανθρώπου και του δελφινιού με έναν μύθο: ότι το δελφίνι ήταν κάποτε άνθρωπος και όταν κάποιος θανάτωνε δελφίνι ισοδυναμούσε με ανθρωποκτονία και τιμωρούταν με θανατική ποινή.

Τα δελφίνια δεν έχουν μόνιμο ταίρι, ζουν κοινοβιακά και τα αρσενικά ζευγαρώνουν ελεύθερα με όποια θηλυκά είναι επιδεκτικά για ζευγάρωμα. Αυτά γεννούν ένα και σπάνια δύο νεογνά, τα οποία θρέφουν με το μητρικό τους γάλα για τους πρώτους μήνες της ζωής τους και αργότερα με στερεά τροφή.

Οι κίνδυνοι του είδους

Στις μέρες μας τα σπουδαία αυτά θαλάσσια θηλαστικά κινδυνεύουν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως αυτή της παράνομης αλιείας, της θαλάσσιας ρύπανσης και της τυχαίας σύλληψης τους από διάφορα αλιευτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρόλος τους για την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας είναι σημαντικός και έτσι συνεχίζεται η μελέτη για την προστασία τους που γίνεται χάρη στις προσφορές των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την προστασία της φύσης και ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.