ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πλημμύρες σαρώνουν Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο και σε οικίες - Εκατοντάδες άτομα εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους

Πλημμύρες σαρώνουν Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία το τελευταίο 24ωρο.

Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης υπέστη ιδιαίτερα βαριά ζημιά τη νύχτα από Παρασκευή προς Σάββατο.

Στην επαρχία της Λιέγης, καταγράφηκαν περίπου 550 κλήσεις για επέμβαση, κυρίως για άντληση υδάτων, και κινητοποιήθηκαν 150 πυροσβέστες, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Στον δήμο Φορόν, στα βορειοανατολικά, το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο σε ορισμένες κατοικίες.

Το πρωί του Σαββάτου, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν από όλες τις περιοχές, με τις αρχές να διευκρινίζουν ότι οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν την παρακολούθηση της κατάστασης.

Στην Ολλανδία, δύο κατασκηνώσεις στην επαρχία Λίμπουργκ εκκενώθηκαν λόγω κινδύνου πλημμύρας, και στη Γαλλία εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέφθηκε το Κλαϊνμπλίτερσντορφ στο κρατίδιο Ζάαρλαντ και τόνισε την ανάγκη για άμεση βοήθεια.

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου, Άνκε Ρέλινγκερ, αναφέρθηκε στην κατάσταση ως την «πιο δύσκολη κατάσταση πλημμύρας» από την «πλημμύρα του αιώνα», που είχε πλήξει την περιοχή πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη και ότι υπάρχουν «σοβαρές ζημιές» σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.