ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Προσοχή: Τα τέσσερα μέρη του σπιτιού που μπορεί να κρυφτεί μια νυχτερίδα

Τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφονται περίπου 12 - 15 περιστατικά διάσωσης νυχτερίδας.

Προσοχή: Τα τέσσερα μέρη του σπιτιού που μπορεί να κρυφτεί μια νυχτερίδα

Ακόμα ένα περιστατικό εγκλωβισμένης νυχτερίδας σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη, με την επιχείρηση διάσωσης της να στήνεται μέσα σε λίγα λεπτά, το μικρό θηλαστικό είχε εγκλωβιστεί σε ντουλάπα σπιτιού στο κέντρο της πόλης.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος για μέρες άκουγε έναν περίεργο ήχο στο υπνοδωμάτιο, ώσπου αντιλήφθηκε πως το θηλαστικό βρισκόταν στο ψηλότερο φύλλο της ντουλάπας ανάμεσα σε κουβέρτες και παπλώματα. Τότε κάλεσε τους εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης «Αγριων Ζώων και του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης» για να επέμβουν.

«Είναι πολύ συνηθισμένο να μας καλέσουν για διάσωση νυχτερίδας. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες καταγράφονται περίπου 12 – 15 περιστατικά για διάσωση νυχτερίδας μέσα στη Θεσσαλονίκη. Στην τελευταία περίπτωση εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης όπου ο νεαρός ένοικος άκουγε για κάποιες μέρες περίεργους ήχους. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε, να απεγκλωβίσουμε το ζώο και να το αφήσουμε ελεύθερο πίσω στο περιβάλλον», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο εθελοντής της Ομάδας Διάσωσης Άγριων Ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης.

Το πιο συνηθισμένο είδος της νυχτερίδας που εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη λέγεται «νυχτονόμος». Μπορεί να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη στην Ελλάδα, ωστόσο το σώμα της δεν ξεπερνάει τα τέσσερα εκατοστά. Ζει μέσα στον αστικό ιστό και τρέφεται αποκλειστικά με έντομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης ‘Αγριων Ζώων οι περισσότερες νυχτερίδες είναι κρυμμένες μέσα στα κουφώματα από τα παντζούρια, σε αεραγωγούς κουζίνας ή τουαλέτας, σε ντουλάπες και γενικά σκοτεινές εισόδους που υπάρχουν στα σπίτια αφού τα θηλαστικά αναγνωρίζουν κάτι παραπλήσιο με τις σπηλιές που είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.