Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους ειδικούς, ο σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «ταρακούνησε» το πρωί της Τρίτης το νησί της Λέσβου.

Το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με τους σεισμολόγους να συνιστούν ψυχραιμία, χωρίς να μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 5χλμ ανατολικά, νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12,4 χλμ ενώ ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

">

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή έχει να κάνει ισχυρό σεισμό περίπου 150 χρόνια.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς εάν υπάρχει άλλο κομμάτι που δεν έχει σπάσει, αλλά ακόμα και αν είναι αυτός ο κύριος σεισμός, πάντα μπορεί να γίνει ένας ισχυρός μετασεισμός πιο βόρεια σε άλλο αστικό κέντρο και να κάνει σοβαρές βλάβες σε έναν άλλο οικισμό» αναφέρουν οι σεισμολόγοι.

Ο σεισμός έγινε την ώρα που συνεργεία βρίσκονταν στο νησί κι έκαναν ελέγχους σε κτίρια που ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι περισσότερες ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια όπου έχουν εμφανίσει ρωγμές, ενώ θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης προτού οι κάτοικοι επιστρέψουν στις οικίες τους.