Ψαράδες στην Αυστραλία έπιασαν ένα σπάνιο πλάσμα που περισσότερο όπως θα δείτε και μόνοι σας μοιάζει με εξωγήινο παρά με ψάρι.

">

Αν και μπορεί να φαίνεται απόκοσμο, πρόκειται για κουπί, το οποίο σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι γνωστό ως «προάγγελος της καταστροφής» και προμηνύει ότι έρχονται τρομερά γεγονότα.

Αυτά τα ψάρια μπορεί να φτάσουν τα εννέα μέτρα σε μήκος.

Το συγκεκριμένο το έπιασε ο Κέρτις Πίτερσον από την Tiwi Islands Adventures, ο οποίος μοιράστηκε τη φωτογραφία στο Fishing Australia TV στο Facebook.

Το ψάρι στη φωτογραφία έχει μεγάλο μήκος, κεφάλι που θυμίζει άλογο και τεράστια μάτια.

Πιστεύεται ότι ζουν σε τροπικές περιοχές σε βάθη μεταξύ 20 και 200 ​​μέτρων, σύμφωνα με το Αυστραλιανό Μουσείο. Τρώνε κριλ. Οι άνθρωποι βλέπουν συχνότερα ψάρια -κουπιά να ξεβράζονται σε παραλίες, υποστηρίζει το μουσείο.

«Είναι η πρώτη φορά που άκουσα κάποιον να πιάνει ένα τέτοιο ψάρι εδώ πάνω», είπε σχετικά με την απίστευτη ψαριά ο Άλεξ Τζούλιους που γράφει για το ψάρεμα στο NT News.

«Είναι επίσης πολύ σπάνιο να πιαστεί ένα από αυτά τα ψάρια, τα περισσότερα έχουν βρεθεί ξεβρασμένα στην ακτή ήδη νεκρά», συνέχισε εξηγώντας ωστόσο ότι πρόκειται για ψάρια που συνήθως ο κόσμος δεν τα πιάνει για να τα φάει καθώς έχουν μία «ζελατινώδη γεύση».

Πάντως, αν και χιλιάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να μοιραστούν ή να σχολιάσουν τη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Facebook πολλού ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν τη γνησιότητά της υπονοώντας ότι είναι προϊόν ΑΙ.

«Είναι ο Puff ο μαγικός θαλάσσιος δράκος που ζει κάτω από τη θάλασσα, έτσι δεν είναι», έγραψε ένας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φυσικά πρόκειται για έναν ιππόκαμπο που αρνήθηκε να εξαφανιστεί όταν ο κόσμος εξάλειψε τους δεινόσαυρους», σχολίασε άλλος.