Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του 48άχρονου παραθεριστή στον Πύργο, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατρών, προκλήθηκε από το τσίμπημα μίας «καφέ αράχνης».

">

«Από τις περιγραφές θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Αγγελική Σαραντοπούλου.

«Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει, σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από το θάνατο του 48άχρονου, ο οποίος δέχθηκε το θανατηφόρο τσίμπημα ενώ βρισκόταν στο νομό Ηλείας για διακοπές.

«Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ», είχε πει νωρίτερα.

Τα συμπτώματα από τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης είναι τα εξής:

Έντονο τσούξιμο στην περιοχή του τσιμπήματος.
Εφίδρωση.
Γενικότερη αδιαθεσία.
Δημιουργία εξανθημάτων.
Περίπου, 12 με 36 ώρες μετά το τσίμπημα θα σχηματιστεί ένα χαρακτηριστικό πρότυπο αποχρωματισμού στην περιοχή. 

Η περιοχή του τσιμπήματος θα αποκτήσει ένα βαθύ μωβ ή μπλε χρώμα και γύρω από αυτήν θα σχηματιστεί ένα υπόλευκο δαχτυλίδι, το οποίο συνήθως περιβάλλεται από μια εκτεταμένη κόκκινη περιοχή.

Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις η πληγή που έχει προκληθεί από το τσίμπημα μπορεί να επιμείνει και να παραμείνει ανοικτή για αρκετές εβδομάδες.

Αυτό που συνέβη είναι ένα σπάνιο περιστατικό.

Ο 48χρονος που βρισκόταν στην Ηλεία για διακοπές δέχθηκε το τσίμπημα χωρίς να το καταλάβει όπως ο ίδιος είπε στους γιατρούς κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως από τους πόνους που είχε στο πόδι πήγε να τον εξετάσει ιδιώτης ορθοπεδικός με τον ιατρό να τον στέλνει εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Όλες οι αράχνες διαθέτουν δηλητήριο. Κάποια είδη έχουν ισχυρό, αλλά τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Χρησιμοποιούν το δηλητήριο επιθετικά για παράλυση του θηράματος και αμυντικά για να προστατευτούν όταν νιώσουν απειλή.

Στη χώρα μας υπάρχουν μόνο δύο είδη αράχνης που είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Πρόκειται για τη Μεσογειακή Λοξοσκέλη (Loxosceles rufescens) και τη Μεσογειακή Μαύρη Χήρα (Latrodectus tredecimguttatus).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!