ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Τυφώνας «Μίλτον»: Οικοτρομοκρατία και «Άγιος ο Θεός» – Σε όλη την Φλόριντα όσοι νεκροί ήταν στο Ξυλόκαστρο: Δύο!

Πλέον ο καιρός χρησιμοποιείται ως «όπλο» κατά της κοινής λογικής

Τυφώνας «Μίλτον»: Οικοτρομοκρατία και «Άγιος ο Θεός» – Σε όλη την Φλόριντα όσοι νεκροί ήταν στο Ξυλόκαστρο: Δύο!

Ο τυφώνας «Μίλτον» πέρασε και την ανατολική ακτή της Φλόριντα και πλέον αποκαλύπτεται το μέγεθος της οικοτρομοκρατίας που ασκήθηκε όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον πλανήτη προκειμένου όλοι να φοβηθούν τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» λόγω της… κλιματικής αλλαγής!

Τώρα, όπως και κάθε χρόνο, οι αμερικανικές αρχές θα αρχίσουν να καταγραφούν τις ζημιές και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι οποίες μέχρι αυτή τη στιγμή είναι δύο άτομα.

Όσους νεκρούς είχαμε δηλαδή στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο που απέτυχε να σβήσει εγκαίρως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας!

Μπορεί να προκύψουν κι άλλες απώλειες στο προσεχές χρονικό διάστημα αλλά δεν αναμένονται να είναι ένα νούμερο το οποίο να ξεπερνάει τις απώλειες που συνήθως έχουν οι Πολιτείες αυτές, στο πέρασμα κάθε τυφώνα.

Όπως και να έχει δεν δικαιολογείται όλος αυτός ο θόρυβος που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Από τις αναρτήσεις των Αμερικανών στο Χ γίνεται κατανοητό ότι η Πολιτεία της Φλόριντα, δεν υπέστη τίποτα περισσότερο από ότι συνήθως.

Το «μάτι» του τυφώνα κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τον Ατλαντικό.

Οι ισχυρές βροχές και οι άνεμοι συνεχίζονται σε περιοχές του Ορλάντο, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς οι καταιγίδες ακολουθούν τον κυκλώνα.

Ο «Μίλτον» έφθασε στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης ως τυφώνας Κατηγορίας 3 (κάποια στιγμή υποβιβάστηκε ακόμα και σε Κατηγορία 2), με ανέμους ταχύτητας 160 χλμ/ώρα, σχηματίζοντας δεκάδες ανεμοστρόβιλους (ως είθισται).

Πάνω από 3 εκατ. σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα, όπως προβλέπονταν μετά από το πέρασμα του κυκλώνα και αποκατάσταση τους θα γίνει τις επόμενες ώρες ίσως και λίγες ημέρες.

Η δύναμη του τυφώνα κόπαζε σταδιακά, ωστόσο οι ανεμοστρόβιλοι στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αποδείχθηκαν επικίνδυνοι (ακόμα και ο πιο μικρός είναι επικίνδυνος). «Έχουμε χάσει κάποιες ζωές», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι, χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό αλλά όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν για δύο νεκρούς.

Την ίδια ώρα 125 σπίτια είχαν καταστραφεί από τα ισχυρά φαινόμενα πριν ακόμα φτάσει ο τυφώνας.

Να θυμίσουμε ότι τα σπίτια που κάηκαν στην πυρκαγιά της Αττικής στα μέσα Αυγούστου συνολικά ήταν 104!

Και μιλάμε για μία έκταση πολύ μικρότερη από αυτή της Φλόριντα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανέφερε πως η καταιγίδα προκάλεσε «σημαντικές πλημμύρες και καταστροφικούς ανέμους στην πορεία της» κάτι επίσης λογικό και αναμενόμενο.

Ισχυροί άνεμοι «ξερίζωσαν» τμήμα της οροφής του σταδίου Tropicana Field, στην Τάμπα, στο οποίο είχαν βρει στέγη δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδύνευσαν.

Ο «Μίλτον» προκάλεσε τι του δικτύου ύδρευσης, η οποία επηρέασε τις υπηρεσίες πόσιμου νερού σε ολόκληρη την πόλη.

Στα βόρεια της Τάμπα, το γραφείο του σερίφη του Pasco δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν περισσότερες από 140 κλήσεις σχετικά με εμπόδια στο οδόστρωμα.

Πολύ λιγότερες από αυτές που λαμβάνει η ελληνική Πυροσβεστική όταν υπάρχουν πλημμύρες τύπου Θεσσαλίας!

Ότι ζημιές και αν συνέβησαν και όποιες πλημμύρες αν έλαβαν χώρα, τίποτα από αυτά δεν δικαιολογεί αυτή την τρομολαγνεία που υπήρξε από το σύνολο των αμερικανικών και διεθνών ΜΜΕ ειδικά όταν έλεγαν ότι πρόκειται για τυφώνα επιπέδου 5!

Αν ήταν επιπέδου 5, οι πόλεις της Φλόριντα δεν θα είχαν απλώς κάποιες ζημιές, θα είχαν εξαφανιστεί.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η επιμονή των ΜΜΕ διεθνώς όπως και στην Ελλάδα να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν αυτό το απλό για την Καραϊβική καιρικό φαινόμενο ως κάτι το εξαιρετικό που προκάλεσε απίστευτες ζημιές, πόνο και θλίψη στις ΗΠΑ!

Τα τελευταία χρόνια ο καιρός χρησιμοποιείται σαν όπλο σχεδόν σε όλες τις δυτικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά εδώ ο στόχος είναι το ίδιο το μυαλό. «Πυροβολούν» την λογική, γιατί χωρίς λογική όλοι είναι διαχειρίσιμοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.