ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ο χαμένος τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας αποκαλύπτεται κοντά στην Αλεξάνδρεια (φωτο – βίντεο)

Ο χαμένος τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας αποκαλύπτεται κοντά στην Αλεξάνδρεια (φωτο – βίντεο)

Έτοιμοι να φέρουν πολύ σύντομα στο φως με τη σκαπάνη τους τον χαμένο τάφο του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας δηλώνουν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο.

Πιστεύουν δε ότι έχουν εντοπίσει την κρυφή τοποθεσία της κρύπτης, όπου βρίσκονται θαμμένες οι σοροί της τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου και του πανίσχυρου Ρωμαίου εραστή της, σε μια περιοχή κοντά στην Αλεξάνδρεια.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», είπε ο 71χρονος Αιγύπτιος αρχαιολόγος, Ζάχι Χαουάς. Και πρόσθεσε: «Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε».

Η Κλεοπάτρα Ζ΄Φιλοπάτωρ ήταν η τελευταία της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την ελληνιστική Αίγυπτο, πριν μετατραπεί σε τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

O έρωτας της Κλεοπάτρας με τον Μάρκο Αντώνιο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με γνωστότερη την «Cleopatra» του 1963 με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στους δύο ρόλους (Βίντεο: YouTube)

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατό της. Πιστεύεται ότι η Κλεοπάτρα και ο Ρωμαίος πολιτικός και στρατηγός Μάρκος Αντώνιος -με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά- αυτοκτόνησαν τον Αύγουστο του 30 π.Χ. -όταν εκείνη ήταν 39 ετών- αφήνοντας μια ασπίδα (είδος οχιάς) να τους δαγκώσουν.

Αλλά ορισμένοι θεωρούν ότι δολοφονήθηκε και περιμένουν να βρεθεί η σορός της για να το αποδείξουν.

Κοντά στην ίδια περιοχή, που πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος της Κλεοπάτρας, ανακαλύφθηκε προ ημερών μια αρχαία αίθουσα βασιλικών εορτασμών που ανάγεται στην εποχή του φαραώ Ραμσή Β΄.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.