ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Αρχαιότερος τόπος ταφής στον κόσμο: Η απρόσμενη ανακάλυψη που αλλάζει την Ιστορία

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν τον αρχαιότερο τόπο ταφής στον κόσμο και τη σημασία των ευρημάτων για την ανθρώπινη εξέλιξη

Αρχαιότερος τόπος ταφής στον κόσμο: Η απρόσμενη ανακάλυψη που αλλάζει την Ιστορία
Στη Νότια Αφρική, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον αρχαιότερο τόπο ταφής στον κόσμο, ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν ανήκε στο δικό μας είδος.
Κατά την ανακάλυψη αυτή, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν λείψανα ενός αρχαίου ανθρώπινου συγγενούς, ο οποίος διέθετε πολύ μικρότερο εγκέφαλο απ’ ό,τι θεωρούνταν μέχρι τώρα ότι ήταν ικανός για τέτοιες σύνθετες συμπεριφορές.

Σημειώνεται ότι οι μέχρι πρότινος παλαιότερες ταφές βρέθηκαν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και περιείχαν λείψανα του Homo sapiens τα οποία ήταν ηλικίας περίπου 100.000 ετών.

Αλλά η ταφή στη Νότια Αφρική που βρέθηκε υπόγεια στο σύστημα σπηλαίων “Rising Star” μέσα στο Cradle of Humankind, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ που χρονολογείται πάνω από 200.000 χρόνια πριν, ενώ μέσα υπήρχαν λείψανα του Homo naledi, ενός ανθρωποειδούς της Λίθινης Εποχής.

Ο Homo naledi είχε χέρια με κυρτά δάχτυλα και πόδια επίσης με κυρτά δάχτυλα. Τα λείψανά του βρέθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα σπηλαίων “Rising Star” το 2013.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι τρύπες που βρέθηκαν στη νέα ανακάλυψη είχαν σκαφτεί σκόπιμα και στη συνέχεια είχαν γεμίσει με χώμα και πέτρα για να καλύψουν τα πτώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές της μελέτης δήλωσαν ότι ενώ τα ευρήματα θα πρέπει να αναλυθούν περισσότερο, θα μπορούσαν να αλλάξουν “τις αντιλήψεις μας για την ανθρώπινη εξέλιξη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.