ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ομαδική εικαστική έκθεση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο «Σπίτι του ΜΑΝΑ» από 2-31/10

Έντεκα εικαστικοί ανάμεσά τους και η Στέλλα Καπεζάνου, αναλαμβάνουν να περάσουν το μήνυμα της πρόληψης μέσα από την τέχνη τους

Ομαδική εικαστική έκθεση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο «Σπίτι του ΜΑΝΑ» από 2-31/10

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ αναθέτει σε έντεκα εικαστικούς να περάσουν το μήνυμα της πρόληψης μέσα από την τέχνη τους σε μια ομαδική έκθεση που θα λάβει χώρα από 2-31 Οκτωβρίου στο Σπίτι του ΜΑΝΑ. 

Ο χώρος αυτός που λειτουργεί ως χώρος φροντίδας των ασθενών με καρκίνο και με κύριο στόχο την αποκατάσταση και την επανασύνδεση των γυναικών με τον κανονικό ρυθμό ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου μετατρέπεται σε χώρο τέχνης περνώντας όχι μόνο το μήνυμα της πρόληψης, αλλά και το μήνυμα της προσφοράς, της υποστήριξης, της έμπνευσης και της ελπίδας.

Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Ένα σύνολο εικαστικών έργων, έντεκα εικαστικών, αναμετριέται με το γεγονός της ασθένειας, ως υπαρξιακού προβλήματος.

Κάθε έργο μοιάζει να αποτελεί θύρα, μέσω της οποίας ο θεατής εισέρχεται σε συμπαγή βιωματικό χώρο με αναφορές στις απειλητικές συνέπειες της νόσου ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στη νόσο του καρκίνου: Κανέλλα Αράπογλου, Αμαλία Βεκρή, Αλέξανδρος Γεωργίου, Γεωργία Θεολόγου, Στέλλα Καπεζάνου, Aριστείδης Λάππας, Poka-Yio, Σεβίνα Τζάνου, Kατερίνα Τσιλεδάκη, Τόλης Τατόλας, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης.

Tην έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Σπίτι του Μάνα.

Εγκαίνια έκθεσης: 2 Oκτωβρίου 2024, 19:00-22:00, Σπίτι του ΜΑΝΑ, Ρηγίλλης 10- Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 2-31.10.2024

Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα, Τετάρτη 5μμ-8μμ- Σάββατο, Κυριακή 11πμ-5μμ

Επικοινωνία: communication lab

Για την έκθεση η Ιδρύτρια του ΜΑΝΑ , κα Randa Ghandour δηλώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που το Σπίτι του ΜΑΝΑ πρωτοπορεί, φιλοξενώντας στους χώρους του την έκθεση Τέχνης “Pink  October”. Σύμφωνα με τα στοιχεία από δεκάδες έρευνες παγκοσμίως, η Τέχνη συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μειώνοντας τη σωματική και συναισθηματική κόπωση καθώς ενισχύει συναισθήματα ικανοποίησης και  ευχαρίστησης που πηγάζουν από την ομορφιά και την αισθητική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για εμάς διαχρονική αποστολή αποτελεί η στήριξη των γυναικών και η συμβολή στην θετική τους ψυχολογία. Ας τιμήσουμε λοιπόν το φετινό Οκτώβριο «Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού» καλώντας όλες και όλους να θαυμάσουν από κοντά τα εξαιρετικά έργα  των καλλιτεχνών μας και να γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει προσφορά  ζωής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.