Οι θεματικές που καλύπτουν φέτος οι οκτώ περιοχές, συνθέτουν το μενού του Lesvos Food Fest 2022, προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο, το βράσμα, που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου.
Αναλυτικά οι δράσεις ανά περιοχή:
13 Ιουλίου – Πλωμάρι: «Ούζο: από την θεωρία στην πράξη»
14 Ιουλίου – Μυτιλήνη: «Γευστικές αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη»
14 Ιουλίου – Σκάλα Καλλονής: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη»
15 Ιουλίου – Μόλυβος: «Street Food και τέχνες του δρόμου στον Μόλυβο»
15 Ιουλίου – Πολιχνίτος: «Γλυκά ξυπνήματα και αλμυρές αναμνήσεις»
16 Ιουλίου – Ερεσός: «Βράσμα Ερεσού: Η γιορτή μιας πολύτιμης γεύσης»
16 Ιουλίου – Στύψη: «Ελαίας Γη»
17 Ιουλίου – Πέτρα: «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…».
Φέτος στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, που σε συνεργασία με τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Προοδευτικής Σκάλας Καλλονής, το βιβλιοπωλείο «book & ar» και το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, θα παρουσιάσουν έθιμα, συνταγές, μουσικές, παιχνίδια, ξεναγήσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια, δοκιμασίες και προϊόντα με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου.