ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η ταινία που δεν άντεξε να δει ολόκληρη ούτε ο Σ.Κινγκ

Η πιο τρομακτική ταινία

Η ταινία που δεν άντεξε να δει ολόκληρη ούτε ο Σ.Κινγκ

Ο Σ.Κινγκ, ο φωστήρας της λογοτεχνίας τρόμου, αποκάλυψε τη μοναδική ταινία τρόμου που τον αναστάτωσε μέχρι το μεδούλι, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και ο μετρ του τρόμου έχει τα όριά του.

Γνωστός για τη συγγραφή μερικών από τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες στη λογοτεχνική ιστορία, η παραδοχή του Κινγκ ρίχνει φως στην οικουμενική φύση του φόβου, ξεπερνώντας τα όρια μεταξύ δημιουργού και κοινού.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην εκπομπή «History of Horror», με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Eli Roth, ο Κινγκ μοιράστηκε ένα προσωπικό ανέκδοτο που εξέπληξε πολλούς από τους θαυμαστές του.

Η ταινία που κατάφερε να ενοχλήσει τον Κινγκ, μια φιγούρα συνυφασμένη με το είδος του τρόμου, δεν ήταν άλλη από το «The Blair Witch Project», μια χαμηλού προϋπολογισμού ανεξάρτητη ταινία που έγινε πολιτιστικό φαινόμενο με την κυκλοφορία της το 1999.

Η συνάντηση του Κινγκ με το «The Blair Witch Project» έγινε κάτω από όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες. Πρώτα προσπάθησε να παρακολουθήσει την ταινία ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο και υπό την επήρεια φαρμάκων, ένα περιβάλλον που κάθε άλλο παρά ευνοεί την προβολή οποιασδήποτε ταινίας τρόμου, πόσο μάλλον μιας τόσο καθηλωτικής και ανησυχητικής όπως το «The Blair Witch Project».

Ενθαρρυμένος από τον γιο του, ο οποίος του έδωσε μια κασέτα VHS με την ταινία, ο King έκανε μια προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να τη δει μέχρι τέλους. Στα μισά της διαδρομής, αναγκάστηκε να την κλείσει, παραδεχόμενος στο γιο του ότι ήταν «πολύ φρικιαστική» για εκείνον.

Παρά το γεγονός ότι το «The Blair Witch Project» έλαβε μικτές αντιδράσεις από το κοινό, όπως φαίνεται από το 57% της βαθμολογίας του κοινού, το «The Blair Witch Project» γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους κριτικούς, συγκεντρώνοντας 86% στο Tomatometer.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καινοτόμος προσέγγισή της στην αφήγηση και η ικανότητά της να ενσταλάζει φόβο μέσω υπονοούμενων και όχι ρητών στοιχείων τρόμου την κατέστησαν ταινία-ορόσημο στο είδος του τρόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.