Το Όσκαρ είναι ζητούμενο για πολλούς από τους αστέρες που θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους και έξω από τα σύνορα του Χόλιγουντ.

Η παγκόσμια προβολή των κινηματογραφικών βραβείων τα έχει κάνει πολυπόθητα για κάθε ηθοποιό, σκηνοθέτη και συντελεστή στη διεκπεραίωση ενός φιλμ.

Η κατάκτηση λοιπόν ενός Όσκαρ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά κοπίασαν πολύ για να λάβουν το βραβείο, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Άλλοι πάλι δεν το πήραν ποτέ όσα χρόνια και αν προσπαθούσαν.

Εντούτοις, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέδειξε ότι ορισμένες φορές, σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα!

Όπως σε κάθε τι, έτσι και στη μεγαλύτερη βραδιά του κινηματογράφου, οι αρμόδιοι έχουν δώσει το Όσκαρ σε μη προβλέψιμες υποψηφιότητες.

Μία κατηγορία ηθοποιών σημειώνουν το δικό τους προσωπικό ρεκόρ. Όταν ο Χοακίν Φοίνιξ άλλαζε όλη του τη ζωή για να μεταμορφωθεί στον Τζόκερ που του έφερε το Όσκαρ, η Ίνγκριτ Μπέργκαμ χρειάστηκε να παίξει μόλις 5 λεπτά στο «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» για να βραβευτεί με το σημαντικό βραβείο.

Ίνγκριντ Μπέργκμαν – «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»
H Ίνγκριντ Μπέργκμαν άφησε τη δική της σφραγίδα στον κινηματογράφο του 20ου αιώνα. Το Όσκαρ, ωστόσο, ήρθε με τη μία και μοναδική σκηνή που είχε στην ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Σίντνεϊ Λουμέτ για να γράψει ιστορία. Η Μπέργκμαν χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να πάρει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

">

Αν Χάθαγουεϊ – «Οι Άθλιοι»
Το 2013 η Αν Χάθαγουεϊ ανέλαβε τον ρόλο της Φαντίνας για το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι». Τα 15 λεπτά που εμφανίζεται από το 158 λεπτών έργο ήταν αρκετά για να της φέρουν τη μεγάλη διάκριση. Η Χάθαγουεϊ έχασε 11 κιλά, ξύρισε το κεφάλι της και μεταμορφώθηκε στην τραγική ηρωίδα του Βίκτωρ Ουγκώ αποσπώντας αξιοζήλευτες κριτικές. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου τη δικαίωσε, τιμώντας την με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.