ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία, μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αύριο 28η Οκτωβρίου

H ελεύθερη είσοδος περιλαμβάνει και το Μουσείο της Ακρόπολης

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία, μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αύριο 28η Οκτωβρίου

Aνήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου η είσοδος στα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι δωρεάν.

Όσοι, λοιπόν, δεν κάνετε κάποια απόδραση το τριήμερο, θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε την 28η Οκτωβρίου, κάνοντας μια επίσκεψη στο αγαπημένο σας πολιτιστικό χώρο, ώστε να δείτε από κοντά μοναδικά εκθέματα από την πλούσια ιστορία του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελεύθερη είσοδος περιλαμβάνει και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση: «Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

Επίσης, καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου για όλους τους επισκέπτες η 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη)»

Ειδικότερα, την 28η Οκτωβρίου το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής,πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13) θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 16:00 με ελεύθερη είσοδο.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοικτό από τις 09:00 έως τις 17:00 / ώρα τελευταίας εισόδου: 16:30

Επίσης, το Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2-4) τιμά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ελεύθερο είσοδο και τις ακόλουθες ειδικές δράσεις:

  • Προβολές επετειακού οπτικοακουστικού υλικού, σε σημεία των εκθεσιακών χώρων.
  • Δωρεάν αποστολή συλλεκτικών/αριθμημένων «Επιστολικών Δελταρίων του 1940» (καρτ ποστάλ), σε οποιονδήποτε προορισμό εκτός Αθηνών, μέσω της Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας (Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», 10:00-18:00).
  • Παρουσίαση φιλοτελικών τεκμηρίων σχετικών με το έπος του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, από τον φιλοτελιστή κ. Κωνσταντίνο Δημησιάνο (Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», 09:00-19:00).
  • Παιχνίδι αποκρυπτογράφησης λέξεων, με τη χρήση κώδικα επικοινωνιών του 1940 (Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», 10:00-18:00).
  • Δωρεάν θεματικές περιηγήσεις στις αίθουσες και στο επετειακό διόραμα του 1940 (10:00-18:00).
  • Εκτέλεση εικονικού άλματος ελεύθερης πτώσης και πτήση με μαχητικό αεροσκάφος, με τη χρήση συσκευών εικονικής πραγματικότητας (Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», 10:00-18:00).
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν των ειδικά σχεδιασμένων θεματικών δράσεων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης-συμμετοχής στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Διαδραστική παρουσίαση, μέσω συσκευών εικονικής πραγματικότητας και σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, της μάχης και του εξοπλισμού των οχυρών «ΡΟΥΠΕΛ» (αίθουσα «Μάχη των Οχυρών» 1ου ορόφου, 09:00-18:00).
  • Δωρεάν θεματικές περιηγήσεις στην έκθεση φυσικών και ψηφιακών εκθεμάτων τρισδιάστατης απεικόνισης με τίτλο «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» (10:00-18:00).
  • Διαδραστική παρουσίαση σε οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας της ιστορικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου (προσωπική ζωή, μάχες, πολιορκίες, ίδρυση πόλεων, πολιτισμικό αποτύπωμα εκστρατειών) (αίθουσα «Αλεξανδρινοί Χρόνοι» 1ου ορόφου, 10:00-18:00).
  • Διαδραστική παρουσίαση, μέσω ερμηνευτικού εκθέματος (e-book), κομβικών στιγμών της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας (αίθουσα «Νέο Ελληνικό Κράτος, Μακεδονικός Αγώνας» 1ου ορόφου, 10:00-18:00).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.