ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ'τον Τάιλερ και μπρος»!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ από τα παρασκήνια της ταινίας Μανταλένα

Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανε αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ από τα παρασκήνια της ταινίας Μανταλένα

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα πρόσωπα στην Ελλάδα καθώς ήταν η σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. 

Η ηθοποιός το 1960 πρωταγωνιστεί στην ταινία Μανταλένα σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σε σενάριο του Γεωργίου Ρούσσου.

Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανε αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η σκηνή που χτύπησε το κεφάλι της

Η Αλίκη στο εξώφυλλο του περιοδικού Θεατής από φωτογραφία κατά την διαμονή της στην Αντίπαρο για τα γυρίσματα της θρυλικής ‘Μανταλένας’ το καλοκαίρι του 1960 όπου θα κερδίσει και το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια περίοδο θριαμβεύει ως πρωταγωνίστρια δίπλα στον Κώστα Μουσούρη στο θέατρο που φέρει και το όνομα του με το έργο ‘ο πρίγκηψ και η χορεύτρια’ με το κοινό να δημιουργεί ατέλειωτες ουρές για να θαυμάσει από κοντά το αγαπημένο του είδωλο», γράφει σε ανάρτηση που είχε κάνει μέσα από το instagram ο Άρης Λουπάσης.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η ταινία ξεκινά με τις δύο βάρκες που κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, και με τα παιδιά των βαρκάρηδων, Μανταλένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) και Λάμπη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) να διαπληκτίζονται. Ο άρρωστος πατέρας της Μανταλένας (Λαυρέντης Διανέλλος) πεθαίνει κι εκείνη του ορκίζεται ότι θα κάνει τα πάντα να μην πεινάσουν τα ορφανά (Βασίλης Καΐλας, Γεωργία, Χρυσώ, Κορνελιώ, Παρασκευώ & Ποθητώ). Παρ’ όλα αυτά, ο Γεωργάρας (Θόδωρος Μορίδης) αποφασίζει να μην αφήσει τη Μανταλένα να είναι βαρκάρισσα, ενώ και το χωριό έχει πρόβλημα με αυτό, καθώς θεωρούν πως αυτή είναι ανδρική δουλειά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μία σκηνή, όλοι μπαίνουν στη βάρκα του Γεωργάρα, φοβούμενοι ότι η γυναίκα δε θα τα καταφέρει και δεν θα τα βγάλει πέρα, έτσι αυτή πεισμώνει και πλέοντας με τη βάρκα της τους ξεπερνά, για να αποδείξει ότι είναι άξια. Ωστόσο, η Μανταλένα προκαλεί και τον πρόεδρο του χωριού (Θανάσης Τζενεράλης), μεταξύ άλλων, ονομάζοντας και τον γάιδαρό της Πρόεδρο. Μπαίνει μέχρι και στη φυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.