Τελικά, τον Ζελένσκι έπρεπε να είχαμε το 2010. Θα ζητούσε κι άλλα 350 δισ. από την τρόικα και το ΔΝΤ...

Αυτή ήταν η μοναδική φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ «έσπασε» το πρωτόκολλο και υποκλίθηκε (βίντεο)

Πότε ήταν;

Αυτή ήταν η μοναδική φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ «έσπασε» το πρωτόκολλο και υποκλίθηκε (βίντεο)

Το πρωτόκολλο, το οποίο τηρεί κάθε βασιλική οικογένεια, ορίζει πως ο πιο σημαντικός κάνει πάντα υπόκλιση στον μονάρχη, με τον μονάρχη να μην υποκλίνεται σε κανέναν.

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ για μία και μοναδική φορά «έσπασε» το παραπάνω πρωτόκολλο.

Ειδικότερα, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ διατήρησε αυτή την παράδοση για όλη τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, με μία μόνο εξαίρεση.

Την ημέρα της κηδείας της πριγκίπισσας Νταϊάνας, στις 6 Σεπτεμβρίου 1997, ενώ βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της, «παραβίασε» τον βασικό βασιλικό κανόνα και έγειρε το κεφάλι της, καθώς περνούσε το φέρετρο.

Δεν ήταν μια γρήγορη και σπασμοδική κίνηση, αλλά μια πράξη που έγινε για να αναγνωρίσει τις επιθυμίες των συντετριμμένων υπηκόων της.

Αν και η βασίλισσα σπάνια έκανε λάθη κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, η αντίδρασή της στον θάνατο της Νταϊάνας, ήταν ένα από τα λίγα επεισόδια που οι περισσότεροι ειδικοί σήμερα θεωρούν ως λάθος.

Αυτό, γιατί όταν πληροφορήθηκε την είδηση του τραγικού θανάτου της Νταϊάνας σε αυτοκινητιστικό ατύχημα καθυστέρησε να αντιδράσει.

Η βασίλισσα επέλεξε να παραμείνει απομονωμένη στους λόφους του Μπαλμόραλ, 500 μίλια βόρεια του Λονδίνου.

Ωστόσο, η απουσία της φαίνονταν ως έλλειψη συμπόνιας.

Ο τοίχος των λουλουδιών ύψους 5 ποδιών που τοποθετήθηκε έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον εξέφραζε των συναισθήματα του κοινού: οι υπήκοοι της βασίλισσας έχτιζαν ένα προσκύνημα για την χαμένη τους πριγκίπισσα και έκαναν αγρυπνίες μαζί με ανθρώπους που ήταν άγνωστοι, αλλά εκείνη τη στιγμή γίνονταν συν-πενθούντες.

Χωρίς τον μονάρχη, γύρω από τον οποίο συνενώνονται τα εθνικά συναισθήματα, η δυσφορία τους αυξανόταν ταχύτατα.

«Που είναι η βασίλισσά μας;» φώναζαν οι τίτλοι των εφημερίδων. «Αφήστε τη σημαία να κατέβει σε πένθιμη θέση,» απαιτούσαν άλλοι.

Η μόνη σημαία που παραδοσιακά ανεμίζει πάνω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι η βασιλική σημαία και όχι η ενωμένη σημαία. Αυτή χρησιμοποιούνταν μόνο για να δείξει πότε η Βασίλισσα είναι παρούσα και πότε όχι.

Στην ιστορία, η σημαία ποτέ πριν δεν είχε ανεμίσει σε πένθιμη θέση, ούτε καν για τον θάνατο του αγαπημένου πατέρα και προκατόχου της Βασίλισσας, Βασιλιά Γεώργιου ΣΤ’.

Ωστόσο, όπως και με την απόφαση της να υποκλιθεί η βασίλισσα και πάλι διέταξε μια άνευ προηγουμένου παραβίαση της παράδοσης, διασφαλίζοντας ότι η σημαία θα ανέμιζε σε πένθιμη θέση πάνω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ την ημέρα της κηδείας της Νταϊάνας.

Τα γεγονότα αποδόθηκαν στην ταινία του 2006 «Η βασίλισσα», γραμμένη από τον Πίτερ Μόργκαν, ο οποίος αργότερα δημιούργησε το εξαιρετικά επιτυχημένο «The Crown».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.