Οι ενέργειες του πρίγκιπα Ουίλιαμ για την καταπολέμηση της αστεγίας στη Βρετανία πηγάζουν από τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Prince William: We Can End Homelessness» («Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μπορούμε να τελειώσουμε την αστεγία»), το οποίο πρόκειται να προβληθεί το φθινόπωρο, και έδειξε το παρασκήνιο της εκστρατείας «Homewards». Το αποκλειστικό ντοκιμαντέρ του ITV καταγράφει τον πρώτο χρόνο της εκστρατείας του για τον τερματισμό της αστεγίας.

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς στέγη τον 21ο αιώνα»
Μάλιστα, ο μελλοντικός μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει θέσει ως στόχο του την καταπολέμηση της αστεγίας στο φιλόδοξο πενταετές πρόγραμμα πρωτοβουλίας του, που ονομάζεται «Homewards». Ο πρίγκιπας Οουίλιαμ δήλωσε στο νέο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ: «Προσπάθησα σιγά-σιγά να καταλάβω τι μπορώ να προσφέρω στον ρόλο και στην πλατφόρμα που έχω. Έχω αντλήσει έμπνευση και καθοδήγηση από αυτό που έκανε η μητέρα μου, ιδίως όσον αφορά στους άστεγους.»

Ακόμα, στο σύντομο απόσπασμα που αναρτήθηκε στο Instagram, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φαίνεται να μιλάει με την πρώην Αγγλίδα ποδοσφαιρίστρια, Φάρα Ουίλιαμς, η οποία ήταν και η ίδια κάποτε άστεγη, αλλά και άλλους που εργάζονται στο πρόγραμμα «Homewards».

«Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να ζούμε με την έλλειψη στέγης στον 21ο αιώνα», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κάνοντας λόγο για μια «μοναδική ευκαιρία», προκειμένου να γίνει μια μόνιμη αλλαγή, καθώς βασίζεται στην κληρονομιά της αείμνηστης μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει τον τίτλο εργασίας «Prince William: We Can End Homelessness», παρακολουθεί τον πρίγκιπα Ουίλιαμ καθώς εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Homewards» σε όλη τη χώρα. Ακόμα, το ντοκιμαντέρ του ITV περιλαμβάνει ιστορίες από όσους βιώνουν σήμερα την έλλειψη στέγης ή υπήρξαν στο παρελθόν άστεγοι. Eπίσης, θα παρουσιαστούν γνωστοί υποστηρικτές του προγράμματος και άτομα που ηγούνται αντίστοιχων ενεργειών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.