ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Πέθανε σε ηλικία 105 ετών η ηθοποιός Μπράνκα Βεσελίνοβιτς

Ήταν η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 105 ετών η ηθοποιός Μπράνκα Βεσελίνοβιτς

Έφυγε χθες Τετάρτη (8/2) από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών η διάσημη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου από τη Σερβία, Μπράνκα Βεσελίνοβιτς.

Πέρυσι είχε ανακηρυχθεί η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο. Γεννημένη το 1918 στο Στάρι Μπέτσεϊ έγινε 104 ετών στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022 και έλαβε τον τίτλο της γηραιότερης ηθοποιού στον κόσμο.

«Η ξεχωριστή ζωή, το ανθρωπιστικό έργο και η αφοσίωση της ηθοποιού Μπράνκα Βεσελίνοβιτς στο θέατρο και τη θεατρική τέχνη σημάδεψαν για πάντα μια εποχή και την ιστορία του Γιουγκοσλαβικού Δραματικού Θεάτρου (JDP)», δήλωσε η διευθύντρια του JDP, Τάμαρα Βούτσκοβιτς Μανοϊλοβιτς.

Η Μπράνκα Βεσελίνοβιτς ήταν μέλος του JDP από την ίδρυση του θεάτρου το 1947. Με τον θάνατό της δεν είναι πλέον εν ζωή κανένα μέλος της διάσημης θεατρικής ομάδας του, που απαρτιζόταν από τους καλύτερους ηθοποιούς από ολόκληρο το πρώην κράτος της Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων, ήταν και οι θρυλικές Μάριγια Τσρνομπόρι και Μίρα Στούπιτσα.

Έπαιξε σε περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και η θεατρική της καριέρα συνδέεται κυρίως με το JDP, όπου συνέχισε να παίζει ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή της, το 1978.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός έπαιξε τον τελευταίο της ρόλο σε παράσταση του έργου Skup του Μάριν Ντρζιτς το 2007.

Στο θέατρο γνώρισε και τον σύζυγό της, συνάδελφό της Μλάτζο Βεσελίνοβιτς, με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη για 64 χρόνια, έως τον θάνατό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαζί με τον σύζυγό της δημιούργησαν κέντρο για να βοηθήσουν παιδιά με αναπηρίες και για το ανθρωπιστικό της έργο, έγινε επίτιμη πρέσβειρα της UNICEF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.