ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι αποκάλυψε η επί 18 χρόνια βοηθός της

«Ήταν μία απίστευτη εργοδότης»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι αποκάλυψε η επί 18 χρόνια βοηθός της

Γυναίκα που εργάστηκε ως βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ επί 18 χρόνια αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για το αφεντικό της.

Η Samantha Cohen, 56 ετών, μίλησε στους Sunday Times για τον χρόνο που εργάστηκε με την βασίλισσα Ελισάβετ, συζητώντας πώς εντάχθηκε στο γραφείο Τύπου του παλατιού πριν από περίπου 25 χρόνια, προτού προαχθεί σε γραμματέα επικοινωνίας της βασίλισσας και στη συνέχεια σε βοηθό της προσωπικής της γραμματέως.

Η S.Cohen είπε ότι είδε για πρώτη φορά τη γυναίκα που θα γινόταν η μελλοντική εργοδότριά της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αυστραλία το 1977. Μαθήτρια στο Μπρίσμπεϊν εκείνη την εποχή, η S.Cohen δήλωσε ότι ήταν «πέρα για πέρα ενθουσιασμένη» με το γεγονός ότι την έβλεπε μπροστά της.

Δεν γνώριζε βέβαια τότε ότι θα εργαζόταν δίπλα της για σχεδόν δύο δεκαετίες, αλλά θα γινόταν επίσης «μία από τις πιο έμπιστες βοηθούς της».

Κατά τη διάρκεια αυτών των πολλών ετών, η S.Cohen έβλεπε τη βασίλισσα σχεδόν κάθε μέρα.Έκανε επίσης τρεις περιοδείες μαζί της στην Αυστραλία, το 2002, το 2006 και το 2011.

Η ίδια περιγράφει τη σχέση τους ως μια σχέση «με πολύ σεβασμό», προσθέτοντας ότι η μονάρχης δεν είχε ευνοούμενους.

Περιέγραψε την βασίλισσα ως «απίστευτη» εργοδότη και τη δική της δουλειά το να κάνει τη ζωή της «όσο το δυνατόν πιο εύκολη».

«Μέναμε εκεί όπου έμενε η βασίλισσα Ελισάβετ»
Μαζί με τα τρία της παιδιά μετακόμιζαν συχνά εκεί όπου βρισκόταν η βασίλισσα – για παράδειγμα, περνούσαν τα καλοκαίρια στο Balmoral και τα Χριστούγεννα στο Sandringham στο Norfolk, όπου τους έδιναν ένα εξοχικό κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και δώρα με χειρόγραφες ετικέτες από τη βασίλισσα.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών στη Σκωτία, όταν στην οικογένεια S.Cohen παραχωρούνταν ένα σπίτι για να μένει, τα παιδιά έπεφταν μερικές φορές πάνω στη βασίλισσα, η οποία «λάτρευε τις οικογένειες που περνούσαν καλά και άκουγε τι έκανε ο καθένας».

Περιγράφοντας τη βασίλισσα ως ένα «ντροπαλό» άτομο που ήθελε να είναι «μια γυναίκα της οικογένειας» καθώς και η αρχηγός του κράτους, η S.Cohen είπε ότι αγαπούσε την ιδιωτικότητα που απολάμβανε στο Balmoral, καθώς και να φιλοξενεί, διαθέτοντας δωμάτια για τους επισκέπτες. Η βασίλισσα Ελισαάβε στο μπαλμόραλ

Βασίλισσα Ελισάβετ σε ρόλο… Νίκι Λάουντα
Στη Σκωτία, η βασίλισσα έδειχνε την αγάπη της για την ταχύτητα, με την S.Cohen να λέει ότι η βασίλισσα ήταν «τολμηρή», προσθέτοντας ότι «οδηγούσε γρήγορα τα αυτοκίνητά της γύρω από το Balmoral». Οι επιβάτες της φέρονται να… άσπριζαν.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της Ελισάβετ, σύμφωνα με την S.Cohen, ήταν ότι δεν είχε «κανένα εγωισμό» και ότι παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο, ήταν «το αντίθετο της διασημότητας».

Αντί να είναι μεγαλομανής, σε «μέθη» με την αναγνωρισιμότητά της και το γεγονός ότι ήταν βασίλισσα, η Ελισάβετ «έπαιρνε [τον ρόλο της] πολύ σοβαρά και τον εκτελούσε στην εντέλεια».

Ενώ έβλεπε τη βασίλισσα πιο ευτυχισμένη όταν ήταν εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με την S.Cohen, απολάμβανε επίσης τις περιοδείες στην Αυστραλία, τις οποίες έβρισκε πιο χαλαρωτικές «επειδή υπήρχε λιγότερο πρωτόκολλο».

Από την βασίλισσα Ελισάβετ στον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ
Τον Μάιο του 2018, λίγο μετά τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, η βασίλισσα ζήτησε από την Κοέν να εργαστεί για το ζευγάρι, και να μοιραστεί μαζί τους την τεράστια εμπειρία της. Αποχώρησε από τη βασιλική οικογένεια τον Οκτώβριο του 2019, μετά από 18 χρόνια εργασίας στο παλάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τις κατηγορίες για εκφοβισμό που περιβάλλουν τη δούκισσα του Σάσεξ – ισχυρισμούς που η δούκισσα αρνείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.