ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Roger Corman: Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο «βασιλιάς» των B Movies – «Οι ταινίες του ήταν επαναστατικές»

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Μαΐου στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια

Roger Corman: Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο «βασιλιάς» των B Movies – «Οι ταινίες του ήταν επαναστατικές»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών άφησε ο ανεξάρτητος παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης Roger Corman, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των B Movies.

Ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Τζακ Νίκολσον, Μάρτιν Σκορτσέζε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο Corman σκηνοθέτησε και υπήρξε παραγωγός σε εκατοντάδες ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, μεταξύ αυτών το «Little Shop of Horrors» και η «Attack of the Crab Monsters», ενώ ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε πολλούς από τους διάσημους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ οι οποίοι ξεκίνησαν την καριέρα τους δίπλα του. Μεταξύ αυτών οι Τζακ Νίκολσον, Μάρτιν Σκορσέζε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση στο Variety, αναφέροντας πως ο Corman πέθανε στις 9 Μαΐου στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του και τις κόρες του.

«Οι ταινίες του ήταν επαναστατικές και αποτύπωσαν το πνεύμα μιας εποχής. Όταν τον ρώτησαν πώς θα ήθελε να τον θυμούνται, είχε πει: ‘ήμουν ένας κινηματογραφιστής, ακριβώς αυτό», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Roger Corman ειδικευόταν σε ταινίες είδους με γρήγορο ρυθμό και χαμηλό προϋπολογισμό – τρόμου, δράσης, επιστημονικής φαντασίας, ακόμη και σε κάποιες οικογενειακές ταινίες – και η εταιρεία του αποτέλεσε πεδίο εκπαίδευσης για πληθώρα μεγάλων ταλέντων, από ηθοποιούς όπως ο Νίκολσον (“Little Shop of Horrors”) και ο Ντε Νίρο (“Boxcar Bertha”) μέχρι σκηνοθέτες όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα (“Dementia 13”) και ο Σκορτσέζε (“Boxcar Bertha”).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.