ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να πούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος» τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα; Εμείς θα το πούμε, αλλά θα είναι «Ευτυχές» για το 90% των πολιτών;
prodeals

Το μπαλέτο του Κιέβου χάρισε μαγεία στην Αθήνα

Μια παράσταση εκπληκτική

Το μπαλέτο του Κιέβου χάρισε μαγεία στην Αθήνα

Έφυγαν από την πατρίδα τους δυο μέρες πριν την έναρξη του πολέμου και δεν ξαναγύρισαν ποτέ…Οι χορευτές  ενός εκ των  σπουδαιότερων μπαλέτων του κόσμου , του Kiev City Ballet, βρέθηκαν στην Αθήνα για τρεις φαντασμαγορικές  παραστάσεις, στο Christmas Theater παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, τον Καρυοθραύστη.

Μετά το Παρίσι, όπου οι κορυφαίοι χορευτές βρήκαν φιλοξενία και τις παραστάσεις σε Σικάγο και Νέα Υόρκη, η “Μαρί”(Oksana Bondarenko),  ο Πρίγκιπάς της –Καρυοθραύστης (Danyil  Podhrushko) και οι υπόλοιποι συνταξιδευτές τους στο όνειρο, ζωντάνεψαν το εμβληματικό παραμύθι του Χόφμαν, σε διασκευή Αλέξανδρου Δουμά, χορεύοντας στα βήματα που καθόρισε ο Βασίλι Βαϊνόνεν, πάνω στις πλέον διεθνώς αναγνωρισμένες νότες του Τσαϊκόφσκι.

Ο μεγάλος συνθέτης, είχε δημιουργήσει τον «Καρυοθραύστη» το 1892 για τα μπαλέτα Κίροφ, γνωστά σήμερα ως Μαρίνσκι και οι θαυμάσιες μελωδίες του συγκινούν και συναρπάζουν διαχρονικά μέχρι σήμερα.

Η αληθινή αγάπη και η ευγένεια του πνεύματος, η επιμονή και η γενναιότητα, μπορούν να συντρίψουν το κακό και το σκοτάδι, αλλά και η φαντασία, δύναται να δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν κόντρα στην ασχήμια, τη φθορά του χρόνου και την απελπισία, είναι μόλις μερικά από τα διδάγματα της υπέροχης παράστασης που έχει κυριαρχήσει εκατοντάδες χρόνια στις καρδιές των θεατών, έχοντας παράλληλα έντεχνα και αρμονικά «παντρέψει» διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, όχι μόνο στον ονειρικό κόσμο της Μαρί αλλά και μέσα από τους πυλώνες που έθεσαν στο αριστούργημα αυτό οι, διαφορετικής εθνικότητας, δημιουργοί του. (Χόφμαν=Γερμανία,  Δουμάς=Γαλλία,  Τσαϊκόφσκι=Ρωσία κλπ).

Μια εποχή τόσο ζοφερή που καταστρατηγούνται αρχές άλλοτε απαράβατες, αξίες αναφαίρετες και αλλοτριώνονται, συνειδησιακή και συναισθηματική υπόσταση του ατόμου, από μια επιβεβλημένη νέα αξιακή τάξη, μετατρέπεται σε «καθαρτική» λύτρωση, η παράδοση της ψυχής στο συναρπαστικό, παραμυθένιο κόσμο της αγνής  παιδικής ψυχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγχαρητήρια και στους συντελεστές της πολιτιστικής εταιρίας Λάβρυς, που για ακόμα μια φορά, έδωσαν τη δυνατότητα στο Ελληνικό κοινό, να παρακολουθήσει ένα αριστούργημα της διεθνούς πολιτιστικής σκηνής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ