Αποκαλυπτική έρευνα έρχεται στην επιφάνεια και έρχεται από την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ όπου δείχνει ότι σε πέντε κομητείες με ποσοστά εμβολιασμού πάνω από τον μέσο όρο του κράτους παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά περιπτώσεων ημερησίως και σίγουρα θα πρέπει να εξηγηθεί από τους ειδικούς πιο σοβαρά από απλά να μας λένε ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι πυκνοκατοικημένες περιοχές!
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να καταγράψουν το 60% των περιστατικών σε όλη τη χώρα που σημαίνει ότι άλλο το επίπεδο θνητότητας σε Χ αριθμό ατόμων και άλλο σε Χ * 2,3! Τα μέτρα όμως τα παίρνουν βάσει των αριθμών που βολεύει όπως φαίνεται σε κάθε κράτος για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους.
Σύμφωνα με το CBS Sacramento, «μια νέα ανάλυση βρίσκει αρκετές κομητείες με ποσοστά εμβολιασμού άνω του μέσου όρου να έχουν επίσης υψηλότερα ποσοστά περιπτώσεων COVID, ενώ τα ποσοστά περιπτώσεων μειώνονται σε κομητείες με ποσοστά εμβολιασμού κάτω του μέσου όρου».
Τα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, δείχνουν ότι οι κομητείες του Λος Άντζελες, του Σαν Ντιέγκο, της Alameda, της Contra Costa και του Σαν Φρανσίσκο έχουν αυξημένα ποσοστά περιπτώσεων COVID παράλληλα με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Αντίθετα, οι επαρχίες Modoc, Glenn, Lassen, Del Norte και San Benito έχουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω του μέσου όρου και παρατηρείται μείωση των περιπτώσεων COVID.
Πάντως, ο «ειδικός» των μολυσματικών ασθενειών του UCSF, Δρ. Phillip Norris, διατείνεται πως τα δεδομένα αυτά δεν σημαίνουν ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί.
Ισχυρίζεται πως οι κομητείες που αναφέρονται με το υψηλότερο εμβολιασμό και τα υψηλότερα ποσοστά περιπτώσεων COIVD είναι πυκνοκατοικημένες.
«Εάν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σας, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε κάποιον που έχει COVID», είπε ο Norris.
Την ίδια στιγμή επιδημιολόγοι αναγνωρίζουν ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19 σε οποιαδήποτε χώρα είναι αναπόφευκτα λιγότερα από τα πραγματικά. Νέα μελέτη υπολογίζει τώρα ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να καταγράψουν το 60% των περιστατικών σε όλη τη χώρα.
«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πηγές δεδομένων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κατανοήσουμε την πανδημία Covid-19, όπως ο αριθμός των νοσηλειών σε κάθε πολιτεία και ο αριθμός των θετικών τεστ. Ωστόσο κάθε πηγή δεδομένων πάσχει από διαφορετικούς περιορισμούς που θα μας έδιναν μια μεροληπτική εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει» λέει ο Άντριαν Ράφτερι του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, μέλος της ομάδας που υπογράφει τη μελέτη στην επιθεώρηση PNAS.
Μια πηγή ανακρίβεια αντιστοιχεί στον λεγόμενο βαθμό θετικότητα, την αναλογία των τεστ που οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα. Δεδομένου όμως ότι η πρόσβαση στα τεστ και η προθυμία εξέτασης ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή, ο βαθμός θετικότητας από μόνος του δεν προσφέρει ακριβή εικόνα για τον επιπολασμό της νόσου, η αναλογία του πληθυσμού που επηρεάζεται από τον κορωνοϊό.
Υπάρχουν διάφορα στατιστικά εργαλεία για τη διόρθωση αυτής της μεροληψίας. Η συγκεκριμένη μελέτη συνδυάζει τρεις παράγοντες: τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται κάθε μέρα. Υπόψη λήφθηκαν υπόψη τα αποτελέσματα από την Ιντιάνα και το Οχάιο, τις μόνες πολιτείες που πραγματοποιούν τυχαίους ελέγχους.
Στις 7 Μαρτίου, δείχνει η ανάλυση, περίπου το 19,7% του αμερικανικού πληθυσμού, ή 65 εκατομμύρια άτομα, είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό. Τα κρούσματα όμως υποτιμώνται κατά 2,3 φορές, κάτι που σημαίνει πως μόνο 1 κρούσμα ανά 2,3 καταγράφηκε ως επιβεβαιωμένη νόσος. Με άλλα λόγια, το 60% των κρουσμάτων δεν ήταν δυνατό να καταγραφεί.
Τα αποτελέσματα, ωστόσο, διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και δεν μπορούν να επεκταθούν για τον υπολογισμό των πραγματικών κρουσμάτων σε άλλες χώρες.
Τα μέτρα εύκολα τελικά οι κυβερνήσεις τα παίρνουν καθώς φαίνεται ότι νιώθουν μια αυτονομία μέσα από διακυβέρνηση τρόμου προς τους πολίτες που ανησυχούν για την υγείας τους. αλλά οι αναιρέσεις όμως δεν βοηθούν καθώς έχει ήδη γίνει το κακό για την οικονομία και την κοινωνία.